Powerindustry Bulgaria  

Очаква се цената на природния газ да бъде с 20% по-ниска в сравнение с усреднената цена на европейските газови борси

26.08.2021   |   Бизнес
 

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в специализиран състав "Енергетика" обсъди доклад във връзка с внесеното заявление на Булгаргаз за утвърждаване на цена за месец септември т. г., по която общественият доставчик ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

В доклада на КЕВР се предлага цената на природния газ от 1 септември т. г. да бъде в размер на 67,33 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния месец - август т. г., утвърдената от регулатора цена е 57,60 лв./MWh.

На откритото заседание изпълнителният директор на Булгаргаз Николай Павлов заяви, че цената, която Булгаргаз ще предложи за месец септември, се очаква да бъде с близо 20% по-ниска в сравнение с усреднената цена на европейските газови борси. "Благодарение на по-ниските цени за българския пазар за периода от началото на 2021 г. досега за българските битови потребители и за бизнеса е осигурено ценово предимство в размер на 100 млн. лв.", допълни още той.

Решението за утвърждаване на цена за месец септември т. г., по която Булгаргаз ще продава природен газ на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, КЕВР ще вземе на закрито заседание на 1 септември т. г.

     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   Булгаргаз   природен газ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...