Powerindustry Bulgaria  

България си сътрудничи с Федерална провинция Саксония в областта на енергийната ефективност

02.09.2021   |   Бизнес
 

В рамките на двустранна среща обсъдиха възможност за сътрудничество в областта на енергийната ефективност между България и Федерална провинция Саксония. 

На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и министърът на регионалното развитие на немската провинция Томас Шмидт коментираха предизвикателствата, които поставя предстоящото преструктуриране на въглищните райони. Като възможни теми за бъдещо съвместно сътрудничество бяха определени климатичните промени, намирането на по-чисти енергийни източници, чисти градове на бъдещето, енергийни спестявания, нискоенергийни сгради и др.

Министър Шмидт подчерта, че голяма тема за Саксония е трансформацията на бъдещите бивши миннодобивни предприятия, като целта е използването на иновации, чрез които да се върви в посока чисти енергийни източници. Той подчерта, че може да се намерят общи решения на база научни изследвания и нови технологии и отбеляза възможностите за финансиране на подобни инициативи, с които Европейският съюз разполага.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   енергийна ефективност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...