Powerindustry Bulgaria  

Нестле България спести 14 000 т въглеродни емисии на природата у нас за т. г.

16.09.2021   |   Бизнес
 

Нестле България получи сертификат за използване на 100% зелена енергия, който гарантира, че компанията насърчава производството на електроенергия от възобновяеми източници в България – слънчева енергия, вятърни и водни централи. Компанията спести 14 000 т въглеродни емисии на природата у нас за 2021 г. Енерго-Про е доставчикът, от който Нестле закупува гаранциите за произход на електрическа енергия, осигурявайки 12 000 МВтч зелена електроенергия през т. г.

"Нестле има сериозен ангажимент към природата и постигането на нулев негативен ефект към нея както на глобално, така и на местно ниво. Използването на зелената енергия не е модна тенденция. Получаването на този сертификат е доказателство колко сериозно заявяваме своите ангажименти по отношение на въглеродните емисии и тяхното намаляване", коментира изпълнителният директор на Нестле България Петър Стоилов.

На глобално ниво целта на компанията е да постигне нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото споразумение – ограничаването на глобалното повишаване на температурата до 1,5°C. Нестле България продължава да инвестира в иновативни технологии и индустриално оборудване, които са благоприятни за околната среда и водните ресурси.

     
Източник: Нестле България

Ключови думи: Нестле България   Енерго-Про   въглеродни емисии  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...