Powerindustry Bulgaria  

ЕСО и ТУ - София подписаха меморандум за сътрудничество за обмен на кадри

21.10.2021   |   Бизнес
 

Техническият университет – София (ТУ-София) и Електроенергийният системен оператор (ЕСО) подписаха меморандум за сътрудничество за обмен на кадри и осигуряване на кариерното развитие в структурите на ЕСО на студенти от висшето училище.

Меморандумът ще задълбочи също и съвместната работа между независимия електропреносен оператор на България и Техническия университет в София в областта на развитието на научноизследователската дейност.

"Съвременните реалности и целите за постигане на въглероден неутралитет на европейската и на националната икономика налагат необходимостта от още по-голямо сближаване в съвместната работа с академичните и научни среди. Новите поколения специалисти в енергетиката в лицето на кадрите, които се обучават във висшите училища у нас и в чужбина, са носители на иновативните знания, които ще гарантират успешното постигане на климатичните цели на ЕС", коментира изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев.

"За постигане целите на Зелената сделка е необходимо политиките в тази посока да вървят ръка за ръка с технологиите. Техническият университет - София е утвърден център за подготовка на висококвалифицирани кадри и с техните умения ще подкрепят усилията за постигане на климатичен неутралитет", коментира ректорът на Техническия университет - София проф. Иван Кралов.

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София   ЕСО   Зелена сделка  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...