Powerindustry Bulgaria  

Грийнпийс създаде соларна лаборатория за ПГЕМП "Христо Ботев" в Перник

21.10.2021   |   Реализации
 

Грийнпийс България откри соларна лаборатория за Професионалната гимназията по енергетика и минна промишленост (ПГЕМП "Христо Ботев") в Перник. В нея учениците ще се обучават на производство на топлинна енергия от слънцето за целите на битовото и промишленото топлоснабдяване. Целта е да се разшири редовната учебна програма със съвременни и екологични технологии.

Лабораторията разполага с три различни системи за преобразуване на слънчевата светлина в топлинна енергия - с плосък термоколектор, с вакуумно-тръбен термоколектор, както и система с фотоволтаични модули. Новите учебни планове позволяват в часовете по разширена професионална подготовка да се изучават предмети, свързани със съвременните технологии за използване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

Изграждането на соларната лаборатория е част от кампанията "Енергийни решения" на Грийнпийс България. Нейната цел е да осведомява хората за възможностите на възобновяемата енергия като решение на проблемите с промените в климата, замърсяването на околната среда, енергийната бедност и да насърчава политики, които подобряват достъпа до такава енергия.

     
Източник: Грийнпийс

Ключови думи: Грийнпийс   соларна лаборатория  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...