Powerindustry Bulgaria  

Стартира тестване на инфраструктурата по трасето на интерконектора с Гърция

04.11.2021   |   Бизнес
 

През втората половина на октомври т. г. стартираха хидротестовете на инфраструктурата по трасето на интерконектора България - Гърция. Те вече се изпълняват на територията на Гърция, като се очаква скоро процесът да стартира и по трасето на IGB на българска територия.

Хидротестът е един от най-важните етапи в тестването на газопровода, тъй като позволява да се провери обстойно дали изпълнението на инфраструктурата отговаря напълно на зададените параметри в работния проект и дали качеството на материалите и на вложения труд отговаря на изискванията. Хидротестовете се провеждат на етапи, които започват след извършването на всички останали задължителни безразрушителни проверки на вече заварения газопровод.

В рамките на месец октомври компанията ICGB, изпълняваща проекта, премина успешно четвъртия независим одит, предвиден в строителната фаза, който се изпълнява от чуждестранната компания RSK Ltd. по линия на заемното финансиране от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). 

Близо 140 км от 182-километровото трасе са изцяло завършени (заварени и положени в траншеята). Заваръчните дейности са изпълнени на 96%, като напредва изпълнението и на останалите предвидени по проект съоръжения – газоизмервателна станция до Стара Загора и диспечерски център в близост до Хасково.

     
Източник: ICGB

Ключови думи: ICGB   IGB   ЕИБ   интерконектор  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...