Powerindustry Bulgaria  

Alfa Laval предлага изпитани решения за оптимизация на процесите в рафинерии за суров нефт

 

Шведската компания Alfa Laval стои зад редица иновации в областта на топлопредаването, сепарирането и работата с флуиди, от чиито преимущества вече повече от 100 години се възползват компании по целия свят.

Със своите решения Alfa Laval цели да подобри продуктивността и конкурентоспособността на своите клиенти в различни отрасли, включително рафинирането на суров нефт. Фирмата има дългогодишен опит в партньорството с рафинерии при оптимизирането на жизненоважни процеси и повишаването на потенциалната ефективност на съвременни решения.

Рафинирането на суров нефт е доста енергоемък процес и в контекста на повишение на цените и недостиг на енергия, както и все по-голямата загриженост за бъдещето на планетата, за рафинериите е от решаващо значение да подобрят енергийната ефективност. Alfa Laval предлага компактни, заварени пластинчати топлообменници, които са до пет пъти по-ефективни от традиционните, за да помогне на клиентите драстично да намалят както използването на енергия, така и емисиите на CO2. От друга страна, това води и до увеличение на производствения капацитет, подобрение на добива и качеството на продукта, по-голяма надеждност на непрекъснатата експлоатация и намаление на инвестиционните разходи за проекти.

Всяка година инсталираните пластинчати топлообменници на Alfa Laval спестяват на рафинериите 54 TWh енергия в сравнение с това, което биха консумирали с по-малко ефективни, конвенционални топлообменници. Така те намаляват емисиите на CO2 с над 13 млн. т.

Ако всяка рафинерия премине към по-ефективни, компактни заварени пластинчати топлообменници за всички свои дейности, потреблението на енергия ще спадне с 23%, а глобалните емисии на въглероден диоксид – с 245 млн. т или количество, еквивалентно на това, което цяла Испания отделя за една година.

Сред компаниите, които постигат амбициозните си цели за устойчивост и продуктивност с технологиите на Alfa Laval, са водещи рафинерии като китайската Hengli Group, шведската Preem и американската Valero Energy Corporation.
 
Българската версия на сайта на компанията съдържа подробна информация не само за продуктите и решенията за рафинерии на Alfa Laval, но и как те могат да се възползват от уникалното ноу-хау на компанията в областта на оптимизацията на процесите.

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   рафинерии   топлообменници  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Фирмени публикации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...