Powerindustry Bulgaria  

Новото правителство в Германия представи план за декарбонизация на индустрията

02.03.2022   |   Бизнес
 

Новото правителство в Германия стартира климатична програма, която да отговори адекватно на предизвикателствата, които трябва да бъдат посрещнати до 2030 г. във връзка с климатичните цели. Германският министър на икономиката и климатичните действия Робърт Хабек представи плана за декарбонизация на индустрията и електрификация на транспорта и отоплението.

Целите на Германия са да ускори растежа на възобновяемите енергийни източници чрез изграждането на вятърни паркове.

"Според настоящата ситуация Германия не изпълнява целите за намаляване на емисиите за 2021 и 2022 г. и е на път да пропусне целта за 2030 г. с 15%, ако не бъдат въведени нови мерки. Целите за климата за 2030 г. предвиждат намаляване на нивата на парникови газове с 55% под нивата от 1990 г.", коментира германският министър Хабек по време на представянето на бъдещите правителствени мерки в Берлин.

Допълнителният вятърен капацитет на сушата е в основата на правителствената програма за спешни действия в областта на климата. 2% от земната площ на Германия трябва да бъде предназначена за вятърна енергия. Монтажът на слънчеви панели ще бъде задължителен за търговски сгради и за нови частни сгради. Създаването на повече пространство за наземни слънчеви инсталации също е част от плана за бърз растеж на двата най-важни възобновяеми енергийни източника в Германия, допълва още Хабек.

Министерството планира да обедини мерките в така наречения "Великденски пакет" и да го последва с втори, летен пакет, като правилата и мерките ще започнат да действат от 2023 г. В новия план е заложено и увеличаването на водородните ресурси. Министърът на икономиката и климатичните действия в Германия изчисли, че годишното потребление в стоманодобивната индустрия ще достигне 15 TWh до 2030 г.

     
Източник: АПСТЕ; Снимка: BMWI

Ключови думи: АПСТЕ   ВЕИ   декарбонизация   вятърни паркове  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...