Powerindustry Bulgaria  

Фирмени публикации

Енергийна ефективност при нефтохимическата преработка

Химическият сектор представлява до 10% от световното потребление на енергия. Тъй като енергийните разходи представляват значителна част от средния оперативен бюджет на нефтохимическата рафинерия, по-ефективното използване на енергия стана изключително важно за поддържане на рентабилността в тази конкурентна индустрия.

Преките емисии на CO2 от първичното химическо производство възлизат на 7% от общите емисии на CO2 в света. Поради това енергийната ефективност при нефтохимическата преработка е от решаващо значение и за ускоряване на глобалната устойчивост.

Alfa Laval има десетилетия опит в работата с нефтохимически комбинати за оптимизиране на ефективността на процесите. Компанията предлага широко портфолио от ефективни топлообменници, които правят възможно възстановяването на повече отработена топлина и по този начин намаляват  въглеродния отпечатък, като същевременно увеличават производствения капацитет и минимизират разхода на материали. С по-ефективни терморешения можете дори да спестите средства. Например можете  да генерирате допълнителен доход, като продавате излишъка от електрическа  и топлинна енергия на заводи в близост.

Пластинчатите топлообменници на Alfa Laval са до пет пъти по-ефективни в сравнение с традиционните. Как би се отразило това на вашето предприятие? Днес инсталираната технологична база на Alfa Laval от пластинчати топлообменници в нефтохимическата индустрия спестява до 19 TWh енергия – същото количество, което е необходимо за отопление на близо 2 милиона европейски дома.

Бихме могли да намалим глобалните емисии на CO2 с 28 милиона тона – еквивалент на количеството емисии, което се произвежда всяка година от 3,7 милиона души.

Практически примери от клиенти на Alfa Laval, както и решенията на компанията може да откриете тук.

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Алфа Лавал   Alfa Laval   химически сектор   пластинчати топлообменници  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Фирмени публикации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...