Powerindustry Bulgaria  

МЕ ще си сътрудничи с австрийската федерална провинция Бургенланд в областта на климатичната неутралност

28.04.2022   |   Бизнес
 

Министерството на енергетиката (МЕ) ще си сътрудничи с австрийската федерална провинция Бургенланд в областта на климатичната неутралност и възобновяемата енергия. Това е регламентирано в Декларация за намерение, подписана от двете страни - губернатора на федералната провинция Ханс Петер Доскозил и министъра на енергетиката Александър Николов.

За целите на сътрудничеството до 30 юни т. г. ще бъде създадена работна група на експертно равнище, в която партньорите ще номинират специалисти в областите климатична неутралност, фотоволтаици, вятърна енергия и електрическа мобилност.

"Изискванията за климатична неутралност, които поставя пред нас европейската Зелена сделка, са сериозно предизвикателство в нашата работа. В контекста на настоящата ситуация страната ни е поставена пред безусловната необходимост да гарантира своята енергийна сигурност с устойчиви и конкурентни решения. Уверен съм, че в този процес възобновяемите източници имат своето запазено място, а опитът на провинция Бургенланд при използването им е безценен", коментира министърът на енергетиката Александър Николов.

     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   климатична неутралност   ВЕИ   електрическа мобилност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...