Powerindustry Bulgaria  

Фирмени публикации

Alfa Laval с широко портфолио от топлинни и сепарационни технологии за зелен водород

С очакванията, че зеленият водород може да представлява до 24% от енергийния пазар до 2050 г., търсенето ще продължи да расте с бързи темпове. Зеленият водород предлага решение с нулеви емисии като гориво за транспорт или производство на енергия, за отопление в преработващата промишленост, за съхранение на енергия и като важна суровина в химическата индустрия. Той притежава огромен потенциал за подпомагане на енергийния ни преход.

Alfa Laval предлага най-широкото портфолио от рентабилни топлообменници за производство, разпределение, транспортиране, съхранение и употреба на зелен водород.

Решения за зелен водород

Широкото портфолио на Alfa Laval от топлинни и сепарационни технологии е подходящо за преход към зелен водород. При производството на електролизери (PEM, алкални или SOEC) компанията предлага ефективни пластинчати топлообменници за охлаждане на електролити, водород и кислород.

Портфолиото включва и технологии за обезсоляване, които позволяват да използвате морска или речна вода във вашето производство, което е идеално, ако заводът се намира в близост до водни басейни. Решенията на Alfa Laval за топлообмен позволяват да се възстанови и използва повторно отпадъчната топлина от електролизера за обезсоляване на водата или за други устойчиви цели, като централно отопление например.

Koмпанията присъства както в производството, така и в съхранението с уникални решения за компресия и охлаждане, както и иновативни заварени топлообменници за станции за презареждане с гориво. Технологията за нулево заустване (ZLD) осигурява устойчиво решение за ограничаване на отпадъците при съхранение на водород. Alfa Laval също има уникални решения за топлообмен за горивни клетки и P2X.

Зеленият водород има голям потенциал в постигането на европейските климатични цели. Нов пилотен проект, който в момента се провежда в Германия, показва как това може да се превърне в реалност. Като използва топлообменници Alfa Laval, компанията Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers GmbH провежда тестове с водород, за да намали емисиите на CO2 от доменните пещи в гр. Дуисбург. Единственият отпадък от този нов процес е водната пара.

Този проект, финансиран от германското правителство, използва металургичните газове, произведени по време на производството на стомана, за производство на химикали, като по този начин намалява емисиите на CO2, както в производството на стомана, така и в химическото производство.

Допълнителна информация за решенията на Alfa Laval може да откриете тук.

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Алфа Лавал; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Алфа Лавал   Alfa Laval   зелен водород   топлинни и сепарационни технологии  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Фирмени публикации
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...