Powerindustry Bulgaria  

Фирмени публикации

Устойчиви решения за когенерация

При комбинираното производство на топлинна и електрическа енергия (КПТЕ), известно още като когенерация, топлината, която се губи при традиционното електро-производство, се използва по редица продуктивни начини. Това могат да бъдат както микрокогенерационни системи, генериращи енергия и топлина за една сграда, така и по-големи електроцентрали, които да осигуряват централно отопление за цели райони. По този начин комбинираното производство се явява един от най-ефективните методи за оползотворяване на енергията. Всъщност често се възстановява за използване до 90% от отделената енергия! 
 
Топлообменниците, използвани в когенерационните инсталации, имат съществена роля за увеличаване на ефективността. Именно в тази област могат да помогнат от Alfa Laval. Фирмата предлага широка гама от ефективни пластинчати топлообменници, включително изключително компактни опции, които са идеални за цялостни контейнерни решения. 
 
С десетилетен опит в системите за регенериране на топлина и богато портфолио от термични технологии, Alfa Laval разполага с нужния опит за разработване на устойчиви решения за отопление и производство на електрическа енергия от най-ново поколение.
 
Допълнителна информация може да откриете тук.

 

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София 1404
Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

     
Източник: Alfa Laval

Ключови думи: Алфа Лавал   Alfa Laval   КПТЕ   когенерация   топлообменници  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Фирмени публикации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...