Powerindustry Bulgaria  

Министърът на енергетиката взе участие във форума RE-Source Southeast 2022

03.06.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Темата за глобалния енергиен преход към възобновяеми източници на енергия, акцент на проведената в София конференция RE-Source Southeast 2022, събра на едно място индустриални и корпоративни потребители, търговци и производители, експерти и разработчици от сектора, както и ключови политически фигури от Югоизточния регион.

Във форума взе участие и министърът на енергетиката Александър Николов. В своето изказване той изтъкна, че за всяка електроенергийна система в условия на трансформация е важно да разполага с текущи мощности, за да може да бъде балансиран преходът и той да се осъществява максимално ефективно.

Министърът подчерта, че т.нар. зелена и кафява енергия не трябва да се противопоставят, защото не могат една без друга, както и че декарбонизацията не e еквивалентна на затварянето на мощности. Въглеродните емисии могат да бъдат улавяни и ползвани за различни цели и материали.

По думите му в момента, ако се сравни България с която и да е друга държава в ЕС, ние сме най-добрата дестинация за инвестиции във ВЕИ мощности, имайки предвид данъчна и осигурителна тежест, първоначални разходи за земя и за доставка и т.н. Същевременно у нас доходността е в пъти по-голяма в сравнение с други държави в тази сфера.

От съществено значение е да се приложи комплексен подход при разглеждане на процеса на изграждането на нови мощности възобновяеми източници и в търсенето на ефективни решения, допълни министър Николов.

     
Източник: МЕ

Ключови думи: RE-Source Southeast 2022   Николай Николов   ВЕИ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...