Powerindustry Bulgaria  

Публикуваха данни за бъдещето на системите за съхранение на енергия

Ново проучване за системите за съхранение на енергия на Американската национална лаборатория за възобновяема енергия (NREL) анализира потенциала на съхранението на енергия за поддържане на устойчива, гъвкава и нисковъглеродна енергийна мрежа на САЩ до 2050 г. Изследването търси отговор на въпроса кога и къде отделни технологии за съхранение могат да бъдат конкурентоспособни, в зависимост от това как се управляват и какви услуги предоставят за мрежата.

Като изходна информация в многогодишния си труд екипът от учени използва проекти, данни и инструменти на NREL, свързани със съхранението на енергия. За да проучат ролята и въздействието на съответните технологии за съхранение на енергия в енергийния сектор на САЩ, се разглеждат редица сценарии и допускания относно разходи и ефективност до 2050 г.

Проучването стартира през 2020 г. с подкрепата на Министерството на енергетиката на САЩ под названието Storage Futures Study (SFS) със задача да изследва потенциалното въздействие на напредъка на технологиите върху внедряването на системи за съхранение на енергия в големи обеми в комуналната сфера, върху развитието на разпределено съхранение, както и последиците за бъдещото функциониране на енергийната система.

В рамките на SFS са публикувани седем доклада, включително окончателен доклад, в който се обобщават осем ключови извода относно перспективите за съхранение на енергия през следващите десетилетия.

Основното заключение на учените е, че внедряването на системите за съхранение на енергия има потенциала да се увеличи значително, достигайки най-малко пет пъти днешния капацитет до 2050 г. Предвижда се съхранението на енергия да има водеща роля за постигането на оптималния микс в енергийната мрежа на бъдещето. 

Публикуваните резултати могат да помогнат при формирането на политики и разработването на технологии в енергийния сектор, съобразени с очаквания ръст в развитието на системите за съхранение.

Повече за SFS може да научите тук.

     
Източник: NREL; Снимка Dreamstime

Ключови думи: Съхранение на енергия;проучване;SFS;NREL  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Технологии
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...