Powerindustry Bulgaria  

ТЕЦ AES Гълъбово произведе 38% повече електроенергия през месец май - 08.06.2022

08.06.2022   |   Начало»Бизнес
 

ТЕЦ AES Гълъбово отбеляза нов производствен рекорд. През месец май 2022 г. централата произведе 38% повече електроенергия в сравнение със същия месец на миналата година. От пускането на централата в експлоатация до днес, това е най-голямото месечно производство, реализирано през месец май – сочи анализ на производствените резултати на предприятието. 

През месец май централата е осигурила за българските домакинства 345 029 МВтч електроенергия, което означава, че всеки десети киловатчас електроенергия, използван в България, е бил генериран от двата блока на ТЕЦ AES Гълъбово. 

Това е надеждна електроенергия, произведена от български енергиен ресурс. ТЕЦ AES Гълъбово използва само местни лигнитни въглища, като за 2021 г. е закупила близо 21% от добитите в държавните Мини Марица Изток лигнити. А това гарантира не само енергийната сигурност на страната, но и работни места за хиляди миньори.

През май тази година ТЕЦ AES Гълъбово и ВяЕЦ “Свети Никола“ са осигурили 11% от общото потребление на електроенергия в страната. За този месец произведената зелена електроенергия от най-големия вятърен парк е близо 15 500 МВтч. Това се равнява на средната месечна консумация на близо 45 000 български домакинства.

     
Източник: AES България

Ключови думи: ЕЦ AES Гълъбово   производство на електроенергия  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...