Powerindustry Bulgaria  

Ще се проведе уебинар за иновациите при транспортирането и съхранението на водород

 

На 14 юни ще се проведе третият, последен от серията уебинари на тема "Водород по газопреносната мрежа".

В свое мащабно изследване, посветено на проблематиката на енергийния преход, Международната агенция за възобновяема енергия (IRENA) стига до заключението, че за да поддържа климатичен баланс, светът се нуждае от използването на комбинация от технологии. Част от решението се крие в производството на водород, който да замени изкопаемите горива и изкопаемите суровини за химическата промишленост.

При разглеждането на проблема как да се транспортира водородът от производителя до потребителя, се установява, че това може да стане, като се използва съществуващата газопреносна мрежа за пренос на смес водород - газ, или на чист водород. Концепцията за вкарване на водород в газовата мрежа е нова и като такава ще изисква от газовите компании да приложат сериозни нововъведения в управлението на газовата инфраструктура и бизнеса си. 

На тази проблематика е посветена серията от три уебинара, организирани от IRENA, с подкрепата на Германското федерално министерство по икономическите въпроси и действията по климата (BMWK).

На третия и последен уебинар предстои да бъдат разгледани необходимите иновации в сферата на управлението, стимулирането и лицензирането на дейностите по транспортирането на водород по тръбопроводи, които да бъдат приложени на ниво правителствена политика, регулаторни рамки, правила на газовия пазар и начините на финансиране.

Повече информация относно уебинара вижте тук.

     
Източник: IRENA; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: RENA   уебинар   транспортиране на водород   водород  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...