Powerindustry Bulgaria  

Нова българо-американска компания ще оперира на енергийния пазар

16.06.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Българската петролна компания, производител и дистрибутор на горива и петролни продукти Insa Oil, и американската компания за развитие на стратегически енергийни инвестиции Focal Point Energy (FPE), създадоха съвместната компания Insa Oil Inc.

Капиталът в новото дружество са разпределени поравно (50/50). Целта на партньорството между Focal Point Energy и Insa Oil е да се разшири обхватът на дейността на Insa Oil на Балканския полуостров, както и да се обогати и разнообрази съществуващото портфолио от рафинирани продукти, които се предлагат на пазара. Съвместното предприятие ще работи активно за разработване на нови проекти за добив на чиста, зелена енергия в целия регион.

"С нетърпение очакваме да започнем работа заедно. Това е стъпка към реална диверсификация, която ще отключи потенциала на енергийния пазар в България и региона", каза Георги Самуилов, президент на Insa Oil. Той е убеден, че това ще бъде високо оценено от клиентите както на пазара на едро, така и на пазара на дребно.

"Ние обединихме най-доброто от двете дружества – техническия опит и висока степен на експертиза и решителност за действия на Focal Point Energy и успешния оперативен модел на Insa Oil. Всичко това е мощната формула за успех на новото дружество", заяви Винс Тровато, изпълнителен директор на Focal Point Energy.

Освен в рафинерията на Insa Oil, новото дружество Insa Oil Inc. ще подпомогне развитието и на новия завод за производство на биоетанол. В близко бъдеще българо-американската компания ще развива и проекти за добив на зелена енергия, които не само ще покриват необходимостта от захранване на рафинерията, но и ще бъдат фактор на българския енергиен пазар. Insa Oil Inc. планира да инвестира в традиционни и във възобновяеми енергийни източници на целия Балкански полуостров.

     
Източник: Инса Ойл

Ключови думи: Insa Oil   Insa Oil Inc   Focal Point Energy   рафинерия   биоетанол  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Бизнес
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...