Powerindustry Bulgaria  

Нова българо-американска компания ще оперира на енергийния пазар

16.06.2022   |   Бизнес
 

Българската петролна компания, производител и дистрибутор на горива и петролни продукти Insa Oil, и американската компания за развитие на стратегически енергийни инвестиции Focal Point Energy (FPE), създадоха съвместната компания Insa Oil Inc.

Капиталът в новото дружество са разпределени поравно (50/50). Целта на партньорството между Focal Point Energy и Insa Oil е да се разшири обхватът на дейността на Insa Oil на Балканския полуостров, както и да се обогати и разнообрази съществуващото портфолио от рафинирани продукти, които се предлагат на пазара. Съвместното предприятие ще работи активно за разработване на нови проекти за добив на чиста, зелена енергия в целия регион.

"С нетърпение очакваме да започнем работа заедно. Това е стъпка към реална диверсификация, която ще отключи потенциала на енергийния пазар в България и региона", каза Георги Самуилов, президент на Insa Oil. Той е убеден, че това ще бъде високо оценено от клиентите както на пазара на едро, така и на пазара на дребно.

"Ние обединихме най-доброто от двете дружества – техническия опит и висока степен на експертиза и решителност за действия на Focal Point Energy и успешния оперативен модел на Insa Oil. Всичко това е мощната формула за успех на новото дружество", заяви Винс Тровато, изпълнителен директор на Focal Point Energy.

Освен в рафинерията на Insa Oil, новото дружество Insa Oil Inc. ще подпомогне развитието и на новия завод за производство на биоетанол. В близко бъдеще българо-американската компания ще развива и проекти за добив на зелена енергия, които не само ще покриват необходимостта от захранване на рафинерията, но и ще бъдат фактор на българския енергиен пазар. Insa Oil Inc. планира да инвестира в традиционни и във възобновяеми енергийни източници на целия Балкански полуостров.

     
Източник: Инса Ойл

Ключови думи: Insa Oil   Insa Oil Inc   Focal Point Energy   рафинерия   биоетанол  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...