Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Ще се проведе кръгла маса за прехода на индустрията към климатична неутралност в Източна Европа

05.07.2022   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 15 юли 2022 г. от 10 ч. в Дома на Европа, в София ще се проведе кръгла маса за прехода на екосистемата на енергоемките индустрии към климатична неутралност в Източна Европа. Срещата се организира от Представителството на Европейската комисия в България, Центъра за изследване на демокрацията и Enterprise Europe Network – България. Нейната цел е да предизвика критична дискусия за индустриалното развитие и просперитета на Източна Европа и България през следващото десетилетие.

Отправна точка на обсъжданията ще бъдат констатациите, действията и заключенията на пътната карта на Европейското изследователско пространство за индустриални технологии за нисковъглеродни технологии в енергоемките индустрии, която беше публикувана от Европейската комисия през април 2022 г. 

Фокусът на събитието ще бъде върху необходимостта от по-широко навлизане на технологични решения в секторите на енергетиката и промишлеността в Източна Европа, което е от решаващо значение за разрешаването на двойното предизвикателство пред ЕС за декарбонизацията и последиците от войната в Украйна.

С оглед на дългосрочната цел на ЕС да стане въглеродно неутрален до 2050 г., пакета Fit-for-55 и трилемата за енергийната сигурност на Европа, енергийни и индустриални експерти от различни държави членки и Световната банка ще обсъдят основните констатации от пътната карта в контекста на връзката с промишлеността и изследователския сектор в Източна Европа и следващите стъпки по нейното прилагане. 

Ще бъдат дискутирани критични непосредствени въпроси, като влиянието на индустриалната декарбонизация на покачването на цените на газа и очаквания недостиг на доставки на газ през 2022 г. 

     
Източник: CSD; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Кръгла маса   климатична неутралност   енергоемки индустрии   преход  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...