Powerindustry Bulgaria  

Започва лятната стажантска програма на АЕЦ Козлодуй за 2022 г.

 

За участие в стажантската програма на атомната централа за тази година са одобрени 46 младежи, студенти в български университети, като 20 от тях са стипендианти на дружеството.

Продължителността на стажа е съобразно личния избор на младежите – четири или осем непрекъснати работни седмици. Две трети от тях (31 души) са предпочели втората по-дълга опция, с което се потвърждава изграденото сред студентите положително отношение към стажантската програма на централата.

Всеки от стажантите има за задача да разработи конкретен проект по тема в областта на изучаваната от него специалност. В този процес помощ и напътствия оказват определените за наставници специалисти от АЕЦ Козлодуй.

Като част от екипите на най-голямата електропроизводствена компания на България младите хора ще могат да развият в реална работна среда трудови навици и да повишат подготовката си в избраната специалност.

Платените летни стажове се провеждат от 2005 г., като за 18 години през тях са преминали 423 студенти. Изискванията към кандидатите са да имат среден успех най-малко много добър 4,50 от зимния семестър на текущата учебна година и да са със записан III курс в специалности, приложими в атомната централа. За 2022 г. това са 31 специалности, сред които "Ядрена енергетика", "Топлоенергетика", "Електроенергетика и електрообзавеждане" и др.

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   стажантска програма  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...