Powerindustry Bulgaria  

Студенти ще се обучават в подвижна лаборатория за биогаз

 

В Тракийския университет, Стара Загора, студенти ще могат да се обучават в подвижна лаборатория за биогаз. Тя ще бъде доставена и монтирана от специалисти на Институт Робърт Бойл от германския град Йена, съобщават от университета.

Универсалната мобилна лаборатория за производство на биогаз от различни суровини се състои от модули за предварителна подготовка на входните суровини, за двустепенна ферментация, хидравлична преса за твърди частици и шест работни места.

Мобилната лаборатория може да работи с различни отпадъци, произвежда пелети и други продукти от разграждането на отпадъчните материали, не замърсява околната среда, използва мокра и суха ферментация, а на покрива се монтират фотоволтаици, с което се завършва екологичният производствен цикъл.

Немски специалисти ще обучат на място своите колеги от Тракийския университет за работа с инсталацията. Тя ще бъде ползвана не само в учебния процес на студентите, но и за демонстрации на външни заинтересовани страни.

     
Източник: Тракийски университет

Ключови думи: Лаборатория   биогаз   Тракийски университет  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...