Powerindustry Bulgaria  

Българско дружество планира да изгради PV парк на територията на oбщина Разлог

27.07.2022   |   Бизнес
 

Българско дружество входира инвестиционно предложение за изграждане на фотоволтаичен парк на територията на община Разлог. Предложението включва осигуряване на допълнителен терен за мощност към вече изградената 28,5-мегаватова инсталация, център за обучение и подготовка на кадри за Югоизточна Европа, както и завод за производство на зелен водород и неговите производни. Плановете предвиждат изграждане на обекти за производство на чиста енергия, зарядни станции за електромобили и системи за съхранение на електрическа енергия. 

"Реализирането на предложението ще доведе до по-голяма добавена стойност в икономически и финансов план, обучение и развитие на кадри, получаване на достъпна зелена енергия, което е свързано с развитие на Разлог и като община с модерно производство", разяснява зам.-кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров.

"Разширяване на парка ще осигури евтина енергия за гражданите и ще даде възможност общината сама да генерира достатъчно приходи. Привличането на голям инвеститор е значимо начинание, покрай което община Разлог ще има възможност за създаване на енергийна общност, която да гарантира фиксирани цени на отделни производители. Това би било и предпоставка за развитие на различни производствени бази и обекти", допълва Гюров.

     
Източник: Община Разлог

Ключови думи: Община Разлог   проект   фотоволтаичен парк   инвестиции  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...