Powerindustry Bulgaria  

От Кипър съобщават за напредък в сондажите за природен газ - 01.08.2022

01.08.2022   |   Начало»Проекти
 

На конференция на отвъдморските кипърски територии, проведена в Лимасол, министърът на енергетиката, търговията и промишлеността на Република Кипър Натаса Пилидес оцени като силно обнадеждаващо развитието в проучванията на природен газ в изключителната икономическа зона на Кипър (ИИЗ), на фона на ситуацията в газовия сектор след нахлуването на Русия в Украйна. 

От началото на пандемията в ИИЗ са извършени дейности на обща стойност 200 млн. долара, свързани с търсенето на природен газ.

До 2 - 3 седмици се очаква извършваните от консорциума ENI/TOTAL сондажи в блок 6 да приключат с очаквани добри резултати, допълва енергийният министър.

Много важни за определяне на точните количества на залежите от природен газ са провежданите в момента сеизмологични изследвания в блокове 5 и 10 край острова.

Министър Пилидес съобщава още за плановете на Chevron/Shell и Newmed Energy за пробиване на нов кладенец в Блок 12 през първите месеци на 2023 г.

     
Източник: CSN; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Кипър   сондажи   природен газ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...