Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Фирмени публикации

Технологични решения за зелен водород в портфолиото на Alfa Laval

С очакванията, че зеленият водород може да съставлява до 24% от енергийния пазар до 2050 г., развитието в тази посока ще продължи с бързи темпове. Зеленият водород намира приложения като гориво в транспорта, за производство на енергия, за осигуряване на отопление в преработващата промишленост или за сгради, за съхранение на енергия и като важна суровина в химическата индустрия. Той притежава огромен потенциал за подпомагане на енергийния ни преход, особено за трудните сектори.

Решения за зелен водород
Alfa Laval предлага богато портфолио от рентабилни топлообменници за производство, разпределение, транспортиране, съхранение и използване на зелен водород. На основата на опит и експертиза, натрупани в продължение на десетилетия, разработените топлинни и сепарационни технологии намират разнообразни приложения в концепцията за водородна икономика.

В производството на електролизери (PEM, алкални или SOEC), се използват ефективни пластинчати топлообменници за охлаждане на електролити, водород и кислород.

Портфолиото от пластинчати топлообменници на Alfa Laval включва и технологии за обезсоляване, които позволяват използването на морска или речна вода в производства, разположени в близост до водни басейни. Подходящи решения за топлообмен позволяват да се възстанови и използва повторно отпадната топлина от електролизера за обезсоляване на вода или за други устойчиви цели, като централно отопление например.

Alfa Laval предлага технологии както за производството, така и за съхранението на водород, с уникални решения за компресия и охлаждане, както и иновативни заварени топлообменници за станции за презареждане с гориво. Технологията на Alfa Laval за нулево изпускане на течности (ZLD) осигурява устойчиво решение за ограничаване на отпадъците при съхранение на водород. Друга сфера на приложение на доказаните решения за топлообмен са горивни клетки и P2X. 

Зеленият водород с голям потенциал за постигане на европейските климатични цели
Нов пилотен проект, финансиран от германското правителство, показва обещаващи резултати. Като използва топлообменници Alfa Laval, компанията Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers GmbH провежда тестове с използване на водород вместо впръскването на въглищен прах, за да намали емисиите на CO2 в доменните пещи в завода в гр. Дуисбург. Единственият отпадък от този нов процес е водна пара.

Повече за широката гама технологични решения на Alfa Laval може да научите тук.

 

 

 

 

 

Алфа Лавал ЕООД
София, Бул. България 51Б, вх.В, ет. 5, офис B11-B15
тел.: +35929555666
Email: bulgaria.info@alfalaval.com
Web: www.alfalaval.bg

 

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Alfa Laval   Алфа Лавал   зелен водород   топлообменници  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Фирмени публикации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...