Powerindustry Bulgaria  

Деница Златева е новият изпълнителен директор на Булгаргаз - 22.08.2022

22.08.2022   |   Начало»Бизнес
 

От днес Булгаргаз е с ново ръководство. За изпълнителен директор е назначена Деница Златева, която близо две години е била административен директор на дружеството.

Златева има дългогодишен управленски опит както в частната сфера, така и в законодателната и изпълнителната власт, посочват от Булгаргаз. Заемала е ръководни позиции в международна компания, а в политиката се е занимавала основно с външнополитически теми. Тя е била народен представител в 42-ото Народно събрание, където оглавява Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства. През 2017 г. става служебен вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Заедно с нея в борда на Булгаргаз са назначени още трима души. Това са Веселин Синабов, Татяна Петрова-Бояджиева и Димитър Спасов. От 2015 г. Веселин Синабов работи в Булгартрансгаз, като през последната година е бил директор дирекция "Търговски услуги". Татяна Петрова-Бояджиева е финансист, специализирал във финансовите анализи, планиране и бюджетиране. Димитър Спасов е инженер, с опит в международни индустриални проекти.

Постът председател на Съвета на директорите запазва Иван Топчийски.

     
Източник: Булгаргаз; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Булгаргаз   търговия с природен газ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...