Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Високонапорните помпи URACA осигуряват надеждност при производството на биодизел

Високонапорните помпи URACA покриват широк спектър от разнообразни задачи и приложения – производство на електроенергия, комунални технологии, химическа, хранителна или тежка промишленост.

Пример от областта на новите, благоприятни за климата енергийни източници, е производството на биодизел -  гориво с много предизвикателства.

Помпите за високо налягане имат важен принос за производството на екологично чисти горива. Биодизелът или метиловият естер на мастни киселини (FAME) е гориво, което се използва наравно с минералното дизелово гориво. В химическата промишленост биодизел се получава чрез трансестерификация на растителни или животински мазнини и масла с едновалентни алкохоли, като метанол или етанол. Биодизелът се явява основен продукт, а като страничен продукт се получава глицерин, който се използва като хранителна добавка и в медицината. Метанолът се връща обратно в реактора.

В днешните индустриални патентовани процеси, или така наречените свръхкритични процеси, различни реакции могат да протекат едновременно и в рамките на няколко минути. Те достигат максимални стойности и благодарение на специалните параметри на процеса не са необходими катализатори. Тук намират приложение високонапорните помпи за транспортиране на метанол и мастни киселини. В зависимост от производственото предприятие са необходими помпи с мощност до няколкостотин киловата. Специалните предизвикателства за високонапорните помпи се дължат на свойствата на изпомпваната среда. Метанолът например, почти не притежава смазочни свойства, други среди са склонни да кристализират бързо, което затруднява работата на помпата. 

Експлоатационни условия, като употреба в опасни зони или особено високи или ниски температури, представляват сериозни предизвикателства за помпените агрегати и съответно за техните производители. Спазването на местните разпоредби, стандарти и сертификати оформя профила на доставчика на помпата. Дългогодишният опит, високото ниво на експертиза и конструктивно изпълнение характеризират здравите и издръжливи помпи на URACA. 

Повече за помпи URACA и тяхното приложение може да научите тук.

АКВА ДЖЕТ 2011 ЕООД

Тел: +359 889 960 656
        +359 888 100 087
www.aquajet.bg
https://shop.aquajet.bg
office@aquajet.bg

 

     
Източник: Аква Джет 2011

Ключови думи: Аква Джет 2011   Aqua Jet 2011   URACA   високонапорни помпи   производство на биодизел  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Фирмени публикации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...