Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Стартира разработването на инвестиционна концепция за Водородна индустриална зона – Разград

06.10.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

С подписване на договор между община Разград и фирмата, спечелила конкурса, приключи процедурата по избор на изпълнител на обществена поръчка "Разработване на инвестиционна концепция за изграждане на Водородна индустриална зона - Разград" в рамките на договор по инициативата "Европейско градско управление" (EUCF), съобщават от ОИЦ - Разград.

След подписването на договора се проведе встъпителна среща на изпълнителя с екипа на проекта, по който общински мениджър е заместник-кметът Мирослав Грънчаров. На срещата бе уточнено, че за разработването на концепцията на изпълнителя са необходими база данни относно параметрите на индустриалната зона и за потреблението на енергия от обществените сгради, които са собственост на община Разград. Според предварително зададените изисквания, инвестиционната концепция "Промишлена зона Н₂ - Разград" трябва да включва: описание на планирания инвестиционен проект, правни, икономически и финансови анализи, заинтересовани от инвестициите лица, пътна карта на инвестицията. Срокът за изработване на концепцията е 30 календарни дни.

С концепцията, която ще е сред първите подобни документи в България, община Разград ще може да започне търсене на инвестиции и да кандидатства пред Европейската комисия за реализация на дейности от Програмата за енергийна ефективност на община Разград 2021 - 2030 г. Ориентировъчната стойност на основните инвестиции е 34,5 млн. евро. Изграждането на водородната индустриална зона ще има значим екологичен ефект, а концепцията ще установи икономическия ефект от нейното функциониране.

За реализацията на тези инициативи вече има интерес от предприемачи, разработили подобни идеи в Белгия, Холандия, Франция и Дания, коментира Мирослав Грънчаров.

     
Източник: ОИЦ Разград

Ключови думи: ОИЦ Разград   водородна индустриална зона   инвестиционна концепция   Програмата за енергийна ефективност   EUCF  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...