Powerindustry Bulgaria  

Аурубис България внедри Система за управление на енергията

25.10.2022   |   Бизнес
 

Аурубис България внедри Система за управление на енергията съгласно изискванията на ISO 50001:2018. Компанията успешно премина одит и бе сертифицирана от експертната организация SGS по международния стандарт, който задава изискванията за разработване, прилагане и подобряване на политиката по управление на енергията, съобщават от сдружение Индустриален клъстер Средногорие.

Въвеждането на стандарта гарантира придържането към най-добрите международни практики за управление на процесите, системите и екипите, свързани с енергията и насърчава енергийната ефективност по цялата верига на доставките.

Енергийната политика на Аурубис България е интегрална част от стратегията за устойчиво развитие на компанията и се основава на на три стълба: въвеждане на нови технологии за подобряване на ефективността и намаляване на разходите за енергия, поетапно увеличаване на дела на енергията, произведена от собствени възобновяеми източници, и осигуряване на оптимални условия за външно снабдяване.

През 2022 г. компанията въвежда в експлоатация най-големия в България фотоволтаичен парк за собствени нужди с инсталирана мощност от 10 MW. Предстои изграждането на още две соларни инсталации. Цялото осветление на територията за завода е подменено с LED модули. В ход е проект за замяна на енергоемки двигатели с такива от ново поколение. Работи се и по проекти за подмяна на турбината на водноелектрическата централа с по-ефективна, допълнително оползотворяване на отпадната топлина и разработване на инсталация за вятърна енергия, се казва още в съобщението.

     
Източник: srednogorie.eu; Снимка: Аурубис България

Ключови думи: Аурубис България   ISO   система за управление на енергията   сертификат  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...