Powerindustry Bulgaria  

Престижна номинация за нов електрически изпълнителен механизъм на Schiebel

18.11.2022   |   Новини
 

Електрическият задвижващ механизъм тип CM06 FSQT 200 на Schiebel, който вече се предлага и със захранване от 24 VDC и висок изходен въртящ момент от максимум 2000 Nm, е номиниран от престижното немско издание Industriearmaturen+ Dichtungstechnik за наградите ValveStarsAward 2022 в категория "Електрически задвижки", съобщават от Аква Джет 2011, партньор на Schiebel за България.

Отличията ще бъдат раздадени за първи път по време на тазгодишното издание на международното изложение за индустриални вентили и фитинги Valve World Expo, което ще се проведе между 29 ноември и 1 декември т. г. в Дюселдорф.

"Захранването от 24 VDC позволява различни неконвенционални области на приложение, например за независими от мрежовото напрежение инсталации в пустинни райони, използвани в нефтената и газовата промишленост, или в областта на водоснабдяването. 

Нормалното функциониране на задвижката не се влияе дори от колебания на напрежението в диапазон от +/-10%. Друга област на приложение са свързаните с безопасността 24 VDC системи, които работят с резервна батерия. Задвижките с 24 VDC захранване от Schiebel също така включват изпитаната Failsafe технология, която гарантира безопасно затваряне или отваряне в случай на възникнала грешка. Schiebel влага високо ниво на интелигентност във фърмуера на задвижващия механизъм. С пускането в експлоатация задвижката сама определя набор от параметри, които вече не е необходимо да се въвеждат от потребителя", обясняват от Аква Джет 2011.

Посетителите на Valve World Expo ще могат да се запознаят с иновативния продукт на Schiebel на щанда на компанията - C73 в зала 3.

     
Източник: Аква Джет 2011

Ключови думи: Аква Джет 2011   Schiebel   Failsafe   задвижки   газова индустрия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Новини

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...