Powerindustry Bulgaria  

ТУ - София и НЕК подписаха меморандум за сътрудничество

23.11.2022   |   Начало»Партньори
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Техническият университет (ТУ) - София и Националната електрическа компания (НЕК) подписаха меморандум за сътрудничество помежду си, съобщават от ТУ - София. 

Меморандумът предвижда изпълнение на дейности за осигуряване на по-добри възможности за кариерно развитие и реализация на студенти от ТУ - София чрез организиране на посещения на съоръжения на НЕК и срещи с практици и експерти от компанията, провеждане на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и др.

С цел подпомагане на качеството на обучение на студенти и докторанти в ТУ - София ще се организират публични лекции и дискусии, обсъждане на въпроси по учебното съдържание и други инициативи от съвместен интерес.

Партньорството ще включва и осъществяване на съвместни проучвания и научни изследвания в областта на електроенергетиката, участия в научни прояви, обучения, конкурси и др.

Партньорите ще могат да си сътрудничат при кандидатстване по проекти и програми в областите на взаимен интерес, при организиране на публични събития за представяне на добри практики и обмен на информация.

При подписването на меморандума ректорът на университета проф. Кралов изтъкна значението на енергетиката като ключов отрасъл и необходимостта от постигането на синергия между експертния капацитет на висшето образование, динамиката на бизнеса и потенциала на младите хора в България.

"Целта на настоящия меморандум е да направим професията на енергетика и електроинженера по-атрактивна, като мотивираме все повече студенти да изберат именно такива специалности. Особено важно е да асоциираме още средни училища, ние имаме успешен опит с две такива в нашата структура. По този начин ще можем, заедно с НЕК, да оказваме на училищата както материална, така и методическа помощ, така че да подготвят квалифицирани кадри за енергетиката, които да могат да се насочат и към висшето образование в тази сфера", отбеляза проф. Кралов. 

След подписването на меморандума гостите от НЕК  посетиха Националния център по мехатроника и чисти технологии, кампус "Студентски град", намиращ се на територията на ТУ - София, който е най-големият по капацитет и концентрация на научен потенциал подобен център в страната, се казва още в съобщението.

     
Източник: ТУ - София

Ключови думи: ТУ - София   НЕК   меморандум   сътрудничество  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Партньори
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...