Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Енерго-Про отбелязва повишен интерес към зелените сертификати за енергия

01.02.2023   |   Начало»Бизнес

Въпреки несигурността на енергийните пазари, през изминалата 2022 година се затвърждава тенденцията за повишаване на броя на клиентите, които избират доставка на 100% зелена енергия от Енерго-Про Енергийни услуги, съобщават от компанията.

Независимо от динамичния пазар и непредсказуемото движение на цените на електроенергията се запазва интересът към удостоверенията, издавани от енергийното дружество.

През 2022 г. компанията е доставила енергия, произведена изцяло от възобновяеми източници, на близо 30 компании с годишно потребление от 150 000 МВтч. Сред тези компании, които потребяват изцяло зелена енергия, са А1 България, Кока-Кола, Екуиникс, Екстрапак, Нестле България, DHL, Палфингер, Юнимастърс Лоджистикс, Продукционстехник България, Коутс България и др. Профилът им е разнообразен, като тяхната дейност е в различни сектори – телекомуникации, хранително-вкусова промишленост, производство на опаковки и хартиени изделия, машиностроене, логистика и транспорт и др. 

Отговорност към обществото и опазването на околната среда

Снабдяването с изцяло зелена енергия е част от ESG стратегиите на редица компании и демонстрира тяхната отговорност към обществото и околната среда и подпомага изпълнението на екологичните цели за намаляване на въглеродния отпечатък и декарбонизация.

Енерго-Про Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин,а оопуляризирането на зелената идея е сред водещите й приоритети. Компанията беше първият доставчик на електроенергия у нас, стартирал издаването на удостоверения за зелена енергия, които се базират на издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие гаранции за произход, допълват от енергийното дружество.

     
Източник: Енерго-Про

Ключови думи: Енерго-Про   зелена енергия   ВЕИ   сертификати   електроенергия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...