Powerindustry Bulgaria  

Енергийна Агенция - Пловдив реализира европейски проект с ВЕИ за уязвими групи

Енергийна Агенция - Пловдив изгради система с ВЕИ като част от европейския проект POWERTY, насочен към използването на възобновяема енергия за уязвимите групи, съобщават от агенцията.

Системата включва соларни инсталации, системи за съхранение на енергия и интелигентни уреди за наблюдение в три социални общински сгради в Пловдив. Сградите се обитават от двадесет и две деца и младежи със специални потребности. Предвижда се с внедрените инсталации да се постигнат спестявания от 15 000 лв. на година. Те спомагат и за изпълнение на климатичните цели, като с произведената соларна енергия ще се спестяват около 30 тона въглеродни емисии на година.

Технически параметри на изградената фотоволтаичната система

Покривните инсталации на трите сгради се състоят от фотоволтаични модули, хибридни инвертори, модули за съхранение на енергия (батерии), интелигентни измервателни уреди и системи за мониторинг. Инсталираната мощност е 10 kWp за две от сградите и 5,8 kWp за третата, а капацитетът на батериите е 34 kWh и 12 kWh съответно. По този начин очакваното годишно производство на електроенергия е 14 MWh за първите две сгради и 8,6 MWh за третата сграда.

80% от произведената възобновяема енергия ще отива за осигуряване на собствени нужди. Всяка една от сградите има свръхпроизводство от 2,5 MWh, които ще се подават към електрическата мрежа. Общата стойност на трите системи е 55 000 евро без ДДС и се очаква да бъдат изплатени за 7,2 години. 

Инсталираните системи използват модерни технологии – интелигентни измервателни устройства подават информация в реално време, а през облачна система се следят всички данни и се записват, включително генерирането, съхранението и потреблението на произведената соларна енергия. Събраната информация помага за оптимизиране на енергийното потребление и за въвеждане на допълнителни мерки за енергийна ефективност.

     
Източник: Енергийна Агенция - Пловдив

Ключови думи: Енергийна Агенция - Пловдив   ВЕИ   фотоволтаична система   POWERTY   възобновяема енергия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Тенденции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...