Powerindustry Bulgaria  

Община Сандански инвестира в изграждане на фотоволтаични инсталации

Започва изграждането на нова фотоволтаична електроцентрала върху съществуващия скатен покрив на сградата на община Сандански, съобщават от администрацията.

Предвижда се върху метална конструкция на покрива, да се монтират 33 фотоволтаични панела, като общата мощност на фотоволтаичната централа ще бъде 15 kW. Изградената система ще осигурява висока производителност, като очакваните ползи от нея са за покриване на около 21% от годишните енергийни нужди от електроенергия на сградата.

Друга фотоволтаична централа се изгражда и за нуждите на част от системата за улично осветление на града. Тя е разположена на покрива на сградата на фирма Стройкомтранс, като вече е завършен монтажът на фотоволтаичните панели. Инсталацията се състои от два независими блока, всеки с мощност 7,5 kWp, включващи фотоволтаични панели, инвертор и акумулаторен блок с мощност от 9,6 KWh.

Двата блока на изградената фотоволтаична система ще произвеждат и съхраняват електроенергията в акумулаторни устройства, от които в тъмната част на денонощието ще се захранва част от уличното LED осветление в Сандански.

Намеренията на община Сандански са за надграждане на инсталацията в бъдеще, увеличаване на инсталираната мощност и присъединяване на други консуматори, като зарядни станции за електромобили, нови части от системата за улично осветление, фасадно и парково осветление, видео наблюдение и други.

     
Източник: Община Сандански

Ключови думи: Община Сандански   фотоволтаични системи   ВЕИ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Инвестиции

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...