Powerindustry Bulgaria  

ЕР Юг изгражда подземна електроразпределителна мрежа в района на бургаските езера

24.02.2023   |   Начало»Проекти

От Електроразпределение Юг (част от EVN) съобщиха за стартиране на първия етап от дейности по подобряване на захранването за кв. Сарафово, който включва полагане на нова подземна кабелна линия в квартала. Новият кабел е с дължина 500 м и свързва два трафопоста в Сарафово. Строително-монтажните дейности включват направата на изкоп, полагане на кабелната линия и възстановяване на настилката.

Новата кабелна линия е първата част от общия пакет мерки за подобряване на електрозахранването за Сарафово, като част от дългосрочния проект "Безопасна мрежа за бургаските езера". През 2023 г. се предвижда да стартират и следващите фази на дейности за изграждане на нова подземна електроразпределителна мрежа на територията на община Бургас.

Проектът "Безопасна мрежа за бургаските езера"

Проектът "Безопасна мрежа за бургаските езера" (LIFE Safe Grid for Burgas) се осъществява от Електроразпределение Юг в партньорство с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и е финансиран от програма LIFE на Европейския съюз. Той ще се изпълнява до 2026 г. в четири района на НАТУРА 2000 около Бургас - Атанасовско езеро, Бургаско езеро (Вая), Комплекс Мандра-Пода и Поморийско езеро, които се намират на един от двата основни прелетни пътя на птиците в Европа - "Via Pontica".

Целта на проекта е опазване на птиците чрез намаляване на смъртността вследствие на контакт с въздушните проводници на електроразпределителната мрежа. Заедно с това ще се подобри сигурността на снабдяването с електроенергия за клиентите в близките населени места като се изградят нови подземни кабелни линии, допълнителни съоръжения и се монтират обезопасителни материали на стълбовете, поясняват от Електроразпределение Юг.

     
Източник: ЕР Юг

Ключови думи: Електроразпределение Юг   LIFE Safe Grid for Burgas   подземна кабелна линия   европейски проект   електроснабдяване  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...