Powerindustry Bulgaria  

В бъдеще ще наблегнем върху по-тясно сътрудничество с образователния сектор

Орлин Димитров, изпълнителен директор на Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ), за годишния алманах на българската енергетика Енерджи Инфо БГ

Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) е сдружение с нестопанска цел, в което членуват български и чуждестранни юридически и физически лица, извършващи дейности в областта на електротехниката и електрониката, както и в съпътстващите ги производства и услуги. БАСЕЛ е учредена през 1994 г. и е национално представителна организация на бранша "Електротехника и електроника".

Електроиндустрията е една от най-високотехнологичните индустрии в България. През 2021 г. за шеста поредна година тя е отрасълът с най-голям принос в износа на България. Генерираният от електроиндустрията експорт (3,6 млрд. евро) е на първо място с дял от 10,5% от общия износ на България. Около 72% от износа на бранша е към страни от Европейския съюз.

В БАСЕЛ членуват 67 юридически и физически лица – 58 редовни и 9 асоциирани членове, чийто общ брой служители възлиза на около 10 000 души. Фирмите, членуващи в БАСЕЛ, осъществяват своята дейност в следните направления: производство на изделия от електротехниката и електрониката; инженерингова, консултантска и развойна дейност; ремонтна дейност, търговия и услуги.

Стабилизирахме доверието към организацията

През изминалата 2022 г. усилията на Управителния съвет на БАСЕЛ бяха насочени към мерки за разширяване на представителността на организацията, активизиране на работата с държавните институции, изграждане на сътрудничество с други организации, оптимизиране на разходите и укрепване на доверието на членовете.

Кампанията за посещения на място с цел запознаване с проблемите и потребностите на членуващите фирми беше продължена и в тази връзка бяха проведени разговори с 10 членуващи дружества, както и с 12 други компании от бранша в регионите Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Плевен, Ловеч и София. Подобряването на комуникацията с членовете и по-голямата прозрачност в работата на УС на БАСЕЛ доведоха до стабилизиране на доверието към организацията.

За провеждане на по-активна политика на местно ниво бяха избрани регионални представители за областите Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Сливен и Стара Загора. С цел по-интензивни контакти на БАСЕЛ с чужбина бяха определени представители на Асоциацията във Великобритания и Германия.

През месец ноември 2022 г. беше проведена анкета сред членовете на БАСЕЛ във връзка с тяхната удовлетвореност от работата на организацията. Резултатите показват следното: полза от членството в БАСЕЛ – повишение от 50% (през 2019 г.) на 76% (през 2022 г.); степен на удовлетвореност от работата на БАСЕЛ – запазване на нивото от 2019 г. (43%); комуникация с екипа на БАСЕЛ – процентът на отговор "Много доволен" се е повишил от 45% на 67%.

Ще продължим да разширяваме портфолиото си от услуги

Следвайки препоръките от анкетата, в своята бъдеща дейност БАСЕЛ ще наблегне върху по-тясно въвличане на членовете в работата на асоциацията, активизиране на Специализираните комисии, по-ефективни партньорства с чуждестранни организации, по-тясно сътрудничество с университети и научни институти, повече посещения на предприятия от бранша, организиране на регионални кръгли маси с участие на местната власт, популяризиране на бранша и асоциацията сред обществеността.

През 2023 г. ще бъде продължена кампанията за привличане на нови членове и увеличаване на броя на чуждестранните компании в БАСЕЛ, както и за разширяване на портфолиото от услуги в полза и подкрепа на членовете й.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Енерджи Инфо БГ   БАСЕЛ   електроиндустрия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Експертно
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...