Powerindustry Bulgaria  

В бъдеще ще наблегнем върху по-тясно сътрудничество с образователния сектор

Орлин Димитров, изпълнителен директор на Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ), за годишния алманах на българската енергетика Енерджи Инфо БГ

Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) е сдружение с нестопанска цел, в което членуват български и чуждестранни юридически и физически лица, извършващи дейности в областта на електротехниката и електрониката, както и в съпътстващите ги производства и услуги. БАСЕЛ е учредена през 1994 г. и е национално представителна организация на бранша "Електротехника и електроника".

Електроиндустрията е една от най-високотехнологичните индустрии в България. През 2021 г. за шеста поредна година тя е отрасълът с най-голям принос в износа на България. Генерираният от електроиндустрията експорт (3,6 млрд. евро) е на първо място с дял от 10,5% от общия износ на България. Около 72% от износа на бранша е към страни от Европейския съюз.

В БАСЕЛ членуват 67 юридически и физически лица – 58 редовни и 9 асоциирани членове, чийто общ брой служители възлиза на около 10 000 души. Фирмите, членуващи в БАСЕЛ, осъществяват своята дейност в следните направления: производство на изделия от електротехниката и електрониката; инженерингова, консултантска и развойна дейност; ремонтна дейност, търговия и услуги.

Стабилизирахме доверието към организацията

През изминалата 2022 г. усилията на Управителния съвет на БАСЕЛ бяха насочени към мерки за разширяване на представителността на организацията, активизиране на работата с държавните институции, изграждане на сътрудничество с други организации, оптимизиране на разходите и укрепване на доверието на членовете.

Кампанията за посещения на място с цел запознаване с проблемите и потребностите на членуващите фирми беше продължена и в тази връзка бяха проведени разговори с 10 членуващи дружества, както и с 12 други компании от бранша в регионите Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Плевен, Ловеч и София. Подобряването на комуникацията с членовете и по-голямата прозрачност в работата на УС на БАСЕЛ доведоха до стабилизиране на доверието към организацията.

За провеждане на по-активна политика на местно ниво бяха избрани регионални представители за областите Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Сливен и Стара Загора. С цел по-интензивни контакти на БАСЕЛ с чужбина бяха определени представители на Асоциацията във Великобритания и Германия.

През месец ноември 2022 г. беше проведена анкета сред членовете на БАСЕЛ във връзка с тяхната удовлетвореност от работата на организацията. Резултатите показват следното: полза от членството в БАСЕЛ – повишение от 50% (през 2019 г.) на 76% (през 2022 г.); степен на удовлетвореност от работата на БАСЕЛ – запазване на нивото от 2019 г. (43%); комуникация с екипа на БАСЕЛ – процентът на отговор "Много доволен" се е повишил от 45% на 67%.

Ще продължим да разширяваме портфолиото си от услуги

Следвайки препоръките от анкетата, в своята бъдеща дейност БАСЕЛ ще наблегне върху по-тясно въвличане на членовете в работата на асоциацията, активизиране на Специализираните комисии, по-ефективни партньорства с чуждестранни организации, по-тясно сътрудничество с университети и научни институти, повече посещения на предприятия от бранша, организиране на регионални кръгли маси с участие на местната власт, популяризиране на бранша и асоциацията сред обществеността.

През 2023 г. ще бъде продължена кампанията за привличане на нови членове и увеличаване на броя на чуждестранните компании в БАСЕЛ, както и за разширяване на портфолиото от услуги в полза и подкрепа на членовете й.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Енерджи Инфо БГ   БАСЕЛ   електроиндустрия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Е-книга Декарбонизация
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Експертно
Е-книга Декарбонизация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...