Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Община Свиленград изгради 30 kW фотоволтаична инсталация

29.03.2023   |   Начало»Проекти

Община Свиленград е изградила 30 kW фотоволтаична система за нуждите на Спортна зала – Свиленград, съобщават от общинската администрация. Доставката и монтажът на соларната инсталация, както и изграждането на три зарядни станции за по 4 електромобила, са осъществени по проект "Партньорство за адаптация към климатичните промени".

Инсталацията ще покрива част от енергийните нужди на залата и е важна стъпка за енергийния преход и създаването на енергийно независими обществени сгради на територията на община Свиленград. Подобряването на енергийната ефективност и намаляването на въглеродния отпечатък на общинските сгради са сред водещите приоритети за общината.

Европейско финансиране

Проектът "Партньорство за адаптация към климатичните промени" се изпълнява по Програма "Опазване на околната среда и климатичните промени" с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Като партньори в проекта участват общините Смолян, Асеновград, Крушари, Свиленград, дружество "Плеядес България" и Норвежкият университет за наука и технологии (NTNU), поясняват от общината.

Следващи стъпки

В рамките на дейностите по проекта предстои разработка и приемане на краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива за периода 2024-2026 г. Съвместно с останалите партньори в проекта, експерти от община Свиленград ще преминат обучение, свързано с изграждане и внедряване на системи за генериране на енергия от ВЕИ, енергиен мониторинг и ефективно енергийно управление. 

Предстои и извършване на последващи обследвания и мониторинг на 3 общински и 8 многофамилни жилищни сгради, при които са въведени енергийноефективни мерки, се казва още в съобщението.

Проектът е със срок на изпълнение до 23.11.2023 г.

     
Източник: Община Свиленград

Ключови думи: Община Свиленград   ПООСКП   ЕИП   фотоволтаична система   зарядни станции за електромобили  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...