Powerindustry Bulgaria  

В София ще се състои конференцията за ВЕИ сектора RE Source Southeast 2023

На 18 и 19 май в София ще се проведе третото издание на Конференцията RE-Source Southeast 2023, която е водещото събитие за корпоративно снабдяване с възобновяема енергия (PPA) в Югоизточна Европа, съобщават организаторите от RE-Source Southeast Hub.

 

Среща на производители, търговци, инвеститори и политически фигури

Очаква се най-голямото регионално събитие за снабдяване с ВЕИ да събере на сцената редица изявени европейски търговци, сред които ACT Commodities и Axpo, за да предложат ключови пазарни съвети. Лектори, потвърдили участие, от производители на оригинално оборудване (Jinko), дистрибутори (Photomate), опитни разработчици (CWP) и EPC компании (hec solar) ще обсъдят стратегии за възлагане на поръчки, най-добри практики за проверка на качеството и как да се постигне по-добра възвръщаемост на инвестициите за ВЕИ проекти, разказват за събитието организаторите.

Национални ВЕИ асоциации и ключови политически фигури ще обсъдят най-новото в развитието на политиката и пазара, а институциите за устойчиво финансиране ще хвърлят светлина върху наличните европейски и национални решения за финансиране.

Ключовите теми – декарбонизация, зелена таксономия, съхранение на енергия

Водещи компании ще дадат ярки примери за своите пътища на декарбонизация и за това какво е необходимо, за да се реализира стратегия за нулево нетно потребление в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Microsoft е сред партньорите на събитието в стремежа си да повиши осведомеността за корпоративното снабдяване с енергия от възобновяеми източници в ЮИЕ, както и за ролята на Зелената таксономия и политиките за ESG за стимулиране на развитието на възобновяемата енергия.

Тъй като ролята на съхранението на енергия става все по-важна и разнообразна, в отделен панел ще бъдат обсъдени еволюцията на съхранението на енергия, интелигентните мрежи, виртуалните електроцентрали и технологиите за съхранение на енергия с голяма продължителност за решаване на предизвикателството за гъвкавост на мрежата в ЮИЕ.

Подем на пазара на PPA

Макар че собственото потребление и производството на място все още са преобладаващият избор за корпоративните предприятия от ЮИЕ, пазарът на PPAs има потенциал да навакса бързо, тъй като първите сделки вече бяха обявени в България, Гърция и Румъния. В цяла Европа високите пазарни цени изкушават производителите на електроенергия да се насочат към краткосрочни PPAs и по-активни стратегии за търговия с енергия с нарастващ акцент върху краткосрочното хеджиране.

Възползва ли се регионът на ЮИЕ от тази тенденция и какви стратегии за ценообразуване и хеджиране на PPAs могат да бъдат приложени – отговорът ще се търси на предстоящата конференция, обобщават от RE-Source Southeast Hub.

Събитието е безплатно за индустриални консуматори (по един представител от компания). 

За подробности и регистрация вижте тук.

     
Източник: RE-Source Southeast Hub; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: RE-Source Southeast   PPA   корпоративно снабдяване   пазар на възобновяема енергия   ВЕИ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...