Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Какви са възможностите за участие на изложението Forward Green 2023 в Солун

Български компании могат да участват в първото международно изложение за кръгова икономика, енергетика и строителство Forward Green 2023, .което ще се проведе в Солун в периода от 8 до 10 юни 2023 г. Очакват се над 100 изложители от Германия, Австрия, Дания, Финландия, Гърция, а български компании все още могат да заявят своето участие, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.

България със статут на държава почетен гост на събитието

България ще бъде държава почетен гост на събитието, което гарантира на българските участници атрактивно позициониране. Подготвя се и национален щанд, на който ще бъдат представени държавни институции, браншови и бизнес организации.

Изложението ще събере на едно място представители и експерти от правителствения и неправителствения сектор на Гърция, Югоизточна, Централна и Северна Европа, както и Азия и Америка и ще бъде платформа за дискусии, обмяна на опит и иницииране на съвместни проекти в сектора.

За българските компании, които имат интерес да се представят, организаторите предвиждат отстъпка от най-малко 10% от цените за наем на изложбена площ, като размерът на отстъпката ще се определя от големината на съответния щанд.

Повече за изложението

Forward Green 2023 ще бъде сред най-важните събития в календара на Международния Солунски панаир (Helexpo). Единственото гръцко изложение, насочено към темата за кръговата икономика се провежда със специалната подкрепа на община Солун и представителството на Европейската комисия в Гърция.

По време на форума ще бъдат представени стратегическите партньори на Forward Green 2023 – Министерство на околната среда и енергията на Гърция, Обединението на общините на Гърция, Асоциацията на гръцките региони, както и всички национално представени организации за рециклиране и управление на отпадъците.

Събитието предоставя възможност на високо ниво да бъдат обсъждани темите за енергийната обстановка в Европа, алтернативните доставчици на енергоносители, мерки и технологии за повишаване на енергийната ефективност на предприятията и бита.

В съпътстващата програма на форума се предвиждат и панели, в рамките на които ще бъдат представени и обсъдени въпроси от областта на кръговата икономика като: инвестициите в кръговата икономика в региона на Югоизточна Европа, управлението на от.падъците, "зелено" финансиране, енергийната трансформация, "зелен" транспорт, "синя" икономика и др.

Повече информация относно условията за участие може да намерите тук.

     
Източник: МИИ; Снимка: Forward Green Expo

Ключови думи: Forward Green   енергийна ефективност   кръгова икономика   ВЕИ  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...