Powerindustry Bulgaria  

Forward Green 2023 ще представи платформа за бизнес срещи с възможност за участие на български компании

01.06.2023   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Български компании имат възможност да се включат в бизнес срещи с международни фирми от браншовете енергетика, кръгова икономика и строителство в рамките на първия и втория ден от премиерното издание на специализираното изложение и конгрес в областта Forward Green 2023. Тридневният форум ще се проведе от 8 до 10 юни т. г. в Солун, Гърция.

От Министерството на икономиката и индустрията съобщиха, че страната ни ще бъде държава почетен гост на събитието, което ще осигури на родните участници атрактивно позициониране в експозицията. Държавни институции, браншови и бизнес организации от сектора у нас ще се представят колективно с национален щанд по време на проявата.

 

Стимулиране на нови партньорства

 

Платформата за установяване на полезни делови контакти е съорганизирана от Федерацията на индустриите в Гърция (SBE), член на местния клон на международната мрежа за бизнес подпомагане Enterprise Europe Network – Hellas, и Международния панаир в Солун (TIF-Helexpo).

 

Паралелно с основната програма на изложението и съпътстващия го тематичен конгрес ще бъдат проведени и множество специализирани събития – семинари, работилници, панелни сесии и др., с фокус върху зеленото предприемачество и иновациите.

 

 

"B2B събитията имат за цел да допринесат за прилагането на нов предприемачески манталитет за Гърция, основан на кръгова икономика, зелено развитие и трансформация на бизнес модели с цел опазване на природните ресурси и преминаване към устойчиво развитие.

 

Този нов подход към икономиката се отнася до редица процеси, изискващи кръгово планиране, което започва с оползотворяването на суровини и води до производството, дистрибуцията, потреблението и рециклирането на устойчиви продукти, така че най-малко количество отпадъци да попадат в околната среда", поясняват организаторите.

 

Как да се включите?

 

В бизнес платформата за делово коопериране се очаква да се включат множество компании, научноизследователски центрове, агенции, държавни и международни институции и други ангажирани в трите основни сфери на събитието органи от публичния и частния сектор от Гърция, региона и цяла Европа.

 

Срещите ще се провеждат в специално обособена зона от изложбения център по предварително зададен график, а участието си в тях можете да заявите тук.

 

Фокус на бизнес контактите ще бъдат модерните практики и технологии при използването на суровини, новите енергийни решения, иновациите в строителните материали, опаковането и рециклирането и др.

 

Целите на организаторите са да създадат условия за установяването на интелигентни партньорства в секторите на енергетиката, кръговата икономиката и строителството, които да спомогнат за борбата със замърсяването на околната среда, да повишат устойчивостта на продуктите, услугите и решенията в трите сектора и да генерират нови бизнес модели.

 

Нови енергийни решения

 

В сферата на енергията ще се търсят възможности за сътрудничество в следните направления:

 

 • Авангардни технологии и системи за съхранение на енергия;
 • Възобновяеми и алтернативни енергийни източници;
 • Системи за производство на алтернативни горива;
 • Вятърна енергия;
 • Биогаз;
 • Биогорива;
 • Слънчева енергия;
 • Геотермална енергия;
 • Фотоволтаични системи;
 • Батерии;
 • Електромобилност;
 • Производство и доставки на електроенергия и природен газ и др.

Още информация за тематичните области в рамките на бизнес платформата за партньорство можете да намерите тук.

 

Компаниите участници ще имат възможност да презентират и демонстрират своите продукти, решения и услуги, да обменят опит, информация и добри практики с други представители на сектора, да се срещнат с потенциални партньори и клиенти и нови доставчици, да стартират подготовката на проекти и поръчки, както и да се запознаят с последните технологични тенденции в сектора.

 

     
Източник: SBE

Ключови думи: Forward Green   енергетика   кръгова икономика   строителство   бизнес срещи   B2B   EEN  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Събития
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...