Powerindustry Bulgaria  

Forward Green 2023 ще представи платформа за бизнес срещи с възможност за участие на български компании

01.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Български компании имат възможност да се включат в бизнес срещи с международни фирми от браншовете енергетика, кръгова икономика и строителство в рамките на първия и втория ден от премиерното издание на специализираното изложение и конгрес в областта Forward Green 2023. Тридневният форум ще се проведе от 8 до 10 юни т. г. в Солун, Гърция.

От Министерството на икономиката и индустрията съобщиха, че страната ни ще бъде държава почетен гост на събитието, което ще осигури на родните участници атрактивно позициониране в експозицията. Държавни институции, браншови и бизнес организации от сектора у нас ще се представят колективно с национален щанд по време на проявата.

 

Стимулиране на нови партньорства

 

Платформата за установяване на полезни делови контакти е съорганизирана от Федерацията на индустриите в Гърция (SBE), член на местния клон на международната мрежа за бизнес подпомагане Enterprise Europe Network – Hellas, и Международния панаир в Солун (TIF-Helexpo).

 

Паралелно с основната програма на изложението и съпътстващия го тематичен конгрес ще бъдат проведени и множество специализирани събития – семинари, работилници, панелни сесии и др., с фокус върху зеленото предприемачество и иновациите.

 

 

"B2B събитията имат за цел да допринесат за прилагането на нов предприемачески манталитет за Гърция, основан на кръгова икономика, зелено развитие и трансформация на бизнес модели с цел опазване на природните ресурси и преминаване към устойчиво развитие.

 

Този нов подход към икономиката се отнася до редица процеси, изискващи кръгово планиране, което започва с оползотворяването на суровини и води до производството, дистрибуцията, потреблението и рециклирането на устойчиви продукти, така че най-малко количество отпадъци да попадат в околната среда", поясняват организаторите.

 

Как да се включите?

 

В бизнес платформата за делово коопериране се очаква да се включат множество компании, научноизследователски центрове, агенции, държавни и международни институции и други ангажирани в трите основни сфери на събитието органи от публичния и частния сектор от Гърция, региона и цяла Европа.

 

Срещите ще се провеждат в специално обособена зона от изложбения център по предварително зададен график, а участието си в тях можете да заявите тук.

 

Фокус на бизнес контактите ще бъдат модерните практики и технологии при използването на суровини, новите енергийни решения, иновациите в строителните материали, опаковането и рециклирането и др.

 

Целите на организаторите са да създадат условия за установяването на интелигентни партньорства в секторите на енергетиката, кръговата икономиката и строителството, които да спомогнат за борбата със замърсяването на околната среда, да повишат устойчивостта на продуктите, услугите и решенията в трите сектора и да генерират нови бизнес модели.

 

Нови енергийни решения

 

В сферата на енергията ще се търсят възможности за сътрудничество в следните направления:

 

 • Авангардни технологии и системи за съхранение на енергия;
 • Възобновяеми и алтернативни енергийни източници;
 • Системи за производство на алтернативни горива;
 • Вятърна енергия;
 • Биогаз;
 • Биогорива;
 • Слънчева енергия;
 • Геотермална енергия;
 • Фотоволтаични системи;
 • Батерии;
 • Електромобилност;
 • Производство и доставки на електроенергия и природен газ и др.

Още информация за тематичните области в рамките на бизнес платформата за партньорство можете да намерите тук.

 

Компаниите участници ще имат възможност да презентират и демонстрират своите продукти, решения и услуги, да обменят опит, информация и добри практики с други представители на сектора, да се срещнат с потенциални партньори и клиенти и нови доставчици, да стартират подготовката на проекти и поръчки, както и да се запознаят с последните технологични тенденции в сектора.

 

     
Източник: SBE

Ключови думи: Forward Green   енергетика   кръгова икономика   строителство   бизнес срещи   B2B   EEN  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...