Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

17-ото издание на Европейската седмица на устойчивата енергия поставя фокус върху професионалните умения в областта

15.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

"Ускоряване на прехода към чиста енергия – към по-ниски сметки и по-високи умения" е темата на тазгодишното, 17-о по ред издание на Европейската седмица на устойчивата енергия (EUSEW), която предстои да се проведе за втори път в хибриден формат от 20 до 22 юни в Брюксел и онлайн.

 

Мотото на събитието, организирано ежегодно от 2006 г. насам по инициатива на Европейската комисия от Европейска изпълнителна агенция за климата, инфраструктурата и околната среда (CINEA) в тясно сътрудничество с Генералната дирекция за енергетика на ЕК, е в синхрон с Европейската година на уменията, която тече от месец май тази година.

 

Преходът към по-чиста, достъпна и сигурна енергия

 

EUSEW 2023, най-голямата международна конференция на Стария континент в сферата на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници, ще постави силен акцент върху ролята на професионалните умения за осъществяването на прехода на Европа към по-чиста, достъпна и сигурна енергия за потребителите.

 

 

Форумът ще бъде открит идния вторник сутринта от европейския комисар по енергетиката Кадри Симсон, към който ще се присъединят високопоставени представители от Шведско председателство на ЕС, Европейския парламент и гражданската общност.

 

Ще последва церемонията по връчването на престижните награди EUSEW, които отличават изключителни личности и проекти в различни категории, включително за иновации, енергийни мерки на местно ниво и изтъкнати жени в сферата на енергетиката.

 

Богата тематична програма

 

Част от програмата на специализираното събитие ще бъдат още над 7 пленарни сесии и 60 дискусионни панела, посветени с политиките в сегмента, които ще обхванат широк кръг от теми във връзка с развитието на професионалните умения в сектора, енергийната ефективност, достъпността на енергията и възможностите за енергийно приобщаване, възобновяемите енергийни източници и декарбонизацията.

 

"В контекста на все по-високите амбиции на ЕС за енергийна ефективност и ВЕИ широк кръг от лектори ще дискутират как секторът на устойчивата енергия може да изгради европейска работна сила, подсигурена с необходимите умения за постигане на нарастващите цели в сферата на чистата енергия.

 

Въз основа на поуките от енергийната криза трябва да се уверим, че гражданите на ЕС са защитени в случай на бъдеща нестабилност на цените на енергийния пазар", коментират организаторите.

 

 

Хибридната платформа отново ще обедини глобалната енергийна общност

 

На място в Брюксел ще се състои и технологично изложение на последните иновации в областта на устойчивата енергия, в което ще участват компании от цяла Европа и света с над 35 фирмени щанда.

 

Форумът ще предостави и възможности за установяване на ценни бизнес контакти чрез организирани срещи с експерти, политици и представители на фирми, асоциации и други организации, тласкащи напред енергийния преход на Европа.

 

В рамките на EUSEW 2023 ще се проведе за четвърти път и European Youth Energy Day (Европейски енергиен ден на младежта).

 

Първото досега издание на Европейската седмица на устойчивата енергия в хибриден формат през 2022 г. привлече над 8000 участници от 120 държави, 1500 от които се включиха в събитието на живо. Уверени в успеха на хибридната стратегия за провеждане на платформата, организаторите й очакват подобен висок международен интерес и тази година.

 

За участие в събитието можете да се регистрирате тук.

 

     
Източник: ЕК; снимки: Dreamstime

Ключови думи: Европейска седмица на устойчивата енергия   EUSEW   ЕК   ЕС   устойчива енергия   ВЕИ   енергийна ефективност   чиста енергия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...