Powerindustry Bulgaria  

Над 1300 изложители от цвят демонстрират последните достижения при PV технологиите на Intersolar Europe 2023

15.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 14 до 16 юни в Мюнхен тече тазгодишното издание на водещото международно изложение за фотоволтаичната индустрия Intersolar Europe 2023.

 

Под мотото "Connecting solar business" форумът ежегодно събира представителите на глобалния соларен бизнес – експерти, производители, доставчици на продукти и услуги, дистрибутори, проектанти, стартъпи и потребители в областта на соларните технологии, за да представят най-иновативните решения и да обсъдят най-актуалните тенденции в сектора.

 

Интелигентното енергийно бъдеще на Европа – под един покрив

 

Събитието е част от най-голямата европейска платформа в сферата на устойчивата енергия The smarter E Europe, заедно с още три паралелни изложбени формата: ees Europe – посветен на новостите при батериите и системите за съхранение на енергия, Power2Drive Europe – с фокус върху електромобилността и зарядната инфраструктура и EM-Power Europe, който акцентира върху последните достижения при енергийния мениджмънт и интегрираните енергийни системи.

 

Панаирният квартет се простира в цели 17 зали на изложбения и конгресен център в Мюнхен, на обща площ от над 180 хил. кв. м., а списъкът с фирми, които се представят със свои щандове на форума, наброява над 2450.

 

В текущото издание на Intersolar Europe 2023 своите ключови предложения за соларния бизнес демонстрират повече от 1370 глобални компании, а общия брой на изложителите в сегмента в рамките на цялата платформа The smarter E Europe надхвърля 1660.

 

Организаторите от Messe Muenchen очакват до края на утрешния ден, когато ще бъде официално закрита тридневната програма на събитието, то да бъде посетено от общо над 85 хил. гости от цялото земно кълбо.

 

 

Експерти обсъждат соларните иновации

 

На 13 и 14 юни, като част от съпътстващата програма на платформа, се проведе традиционната конференция за глобалния соларен сектор, която насочи вниманието към развитието на фотоволтаичните технологии и пазари и възможностите за финансиране на PV проекти. Основен акцент в дневния ред на форума, в който се включиха над 1800 международни специалисти и посетители, бяха мащабните соларни централи и в частност инсталациите за агроволтаиката и плаващите съоръжения.

 

Паралелно с тридневната експозиция в рамките на Intersolar Europe 2023 тече и емблематичният едноименен форум, който и тази година включва множество лекции, презентации и дискусионни панели, посветени на водещите теми и проблеми на соларния сектор, както и на световните технологични тенденции в бранша.

 

Сред тях са техническият напредък в сегмента на соларните клетки и модули, иновативни концепции за конвенционално и децентрализирано производство на слънчева енергия за индустриални и комунални цели, интегрирани и комбинирани фотоволтаични системи, предизвикателствата пред научноизследователската дейност в сектора, квалификациите и заетостта в соларния сектор, развитието на пазарите на соларна енергия, роля на жените в PV енергетиката и т. н.

 

Специален фокус в програмата на изложбената платформа са новостите в производството на фотоволтаични системи, които биват демонстрирани и дискутирани в специалната зона "PV Manufacturing Stage" в зала 2 на изложбения център в Мюнхен. Домакин на дебютното издание на този специализиран формат е Германската инженерна федерация VDMA.

 

Отличия за най-иновативните соларни технологии

 

Като част от събитията под шапката на Intersolar Europe и платформата The smarter E Europe на 13 юни т. г. – в навечерието на церемонията по откриването на изложбения квартет в конгресния център в Мюнхен, бяха връчени и престижните награди за технологични пробиви в сферата на соларната енергия Intersolar AWARD.

 

 

Международното жури отличи една немска и две китайски компании за иновативните им продуктови концепции. Призовете грабнаха:

 

  • WAVELABS Solar Metrology Systems (Германия) за разработеното от компанията LED базирано измервателно устройство SINUS-360 ADVANCED за изпитване на соларни клетки;
  • HUAWEI Technologies (Китай) за безтрансформаторния стрингов инвертор за фотоволтаични инсталации SUN2000-330KTL;
  • Shenzhen Aiko Digital Energy Technology (Китай) за соларните модули ABC, които са сред най-високопроизводителните в света.

"Победителите в тазгодишното издание на наградите за пореден път демонстрират, че соларната индустрия задава технологичните тенденции в развитието на индустрията по пътя й към устойчивото енергийното бъдеще – от високопроизводителни PV модули и високоефективни инвертори до устойчиви цялостни системни решения.

 

Всички желаещи да се запознаят отблизо с предимствата на отличените иновации могат да го сторят в изложбените зали на Мюнхенски панаир до 16 юни", коментират организаторите на събитието.

 

     
Източник: Intersolar Europe

Ключови думи: Intersolar Europe   Intersolar AWARD   The smarter E Europe   соларна енергетика   соларна енергия   PV технологии   фотоволтаика   Мюнхенски панаир   Messe Muenchen  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...