Powerindustry Bulgaria  

АЕЦ Козлодуй стартира лятната си стажантска програма

13.07.2023   |   Начало»Кариери
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 10 юли беше даден старт на лятната стажантска програма на АЕЦ "Козлодуй", обявиха от дружеството. Тази година в обучителната инициатива ще се включат 36-има младежи от пет висши учебни заведения в страната, включително от Технически университет – София, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Химикотехнологичен и металургичен университет, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и Русенски университет "Ангел Кънчев". 16 от студентите са стипендианти в атомната електроцентрала.

 

Изисквания и дейности

 

В инициативата имат възможност да се включат учащи с минимален успех добър 4.50 от зимния семестър на текущата учебна година и да са със записан III курс в образователно-квалификационна степен "Бакалавър" или "Магистър" в приоритетна за АЕЦ "Козлодуй" дисциплина.

 

Част от дейностите на стипендиантите по време на програмата е разработването на тематичен проект в дадена област, свързана с изучаваната от него специалност. Менторска помощ за изпълнение на задачата студентите ще получат от експерти от дружеството.

 

 

Нови възможности за младежите с интереси в сферата на атомната енергетика

 

Стажът ще се проведе в рамките на четири или осем непрекъснати работни седмици, а младежите избират един от двата варианта според предпочитанията си. Те получават шанс да усвоят нови знания, умения и практически опит, като ще получават и месечно възнаграждение. Осигурени са им възможности за безплатен транспорт и настаняване в гр. Козлодуй.

 

"Платените летни стажове са една от най-дългогодишните инициативи на атомната централа в подкрепа на доброто образование и създаването на подготвени и мотивирани хора, които да намерят реализация в енергийния сектор", коментират от АЕЦ "Козлодуй".

 

     
Източник: АЕЦ "Козлодуй"

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   стажантска програма   летен стаж   атомна енергетика  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Кариери

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...