Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Изложението GENERA в Мадрид ще представи иновации в сферата на възобновяемата енергия и екотехнологиите

13.07.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Усилено тече подготовката за следващото издание на международното изложение за възобновяема енергия, енергийна ефективност и екотехнологии GENERA, организирано от IFEMA Madrid, което ще се проведе от 6 до 8 февруари в испанската столица.

 

Ежегодният формат си поставя за цел да събира на едно място водещи експерти от бранша и научноизследователските среди и да демонстрира последните новости и приложения при зелените енергийни решения и иновациите за постигане на климатична неутралност.

 

Международните експерти ще демонстрират и обсъдят водещите тенденции

 

Сред традиционните участници в платформата са производители, разработчици, доставчици, дистрибутори и потребители на оборудване и услуги в сегмента, проектантски дружества, инженерни и консултантски компании, университети, изследователски центрове, неправителствени организации, представители на държавни и международни институции и други заинтересовани лица и организации в областта на ВЕИ технологиите, енергийната ефективност и декарбонизацията.

 

Изложбеният форум всяка година отличава водещите тенденции в сектора чрез ефектни експозиции и демонстрации на иновативни продукти и системи, както и посредством богата съпътстваща програма, включваща множество възможности за бизнес срещи и установяване на полезни контакти.

 

Събитието се организира от Мадридски панаир с подкрепата на Министерството на екологичния преход и демографските предизвикателства на Испания посредством прилежащия към него Институт за енергийна диверсификация и икономия (IDEA). По традиция панаирът се провежда паралелно с международната конференция за възобновяема енергия SPIREC под патронажа на испанското правителство.

 

 

Изключителен успех на тазгодишното издание

 

От IFEMA Madrid отчитат изключителен успех на приключилото тазгодишно издание на GENERA, което се състоя през февруари. Технологичното шоу е привлякло над 35 хил. посетители от цял свят – с цели 76% повече в сравнение с предходното. Повече от 400 местни и международни компании са представили своите новости в сегмента на решенията за ВЕИ енергия и опазване на околната среда, а броят им е бил с 50% по-голям от този през 2022 г.

 

Близо две трети от изложителите са били испански фирми, а сред останалите са били компании от 21 други държави. Организаторите посочват, че изключително сериозен интерес към събитието през 2023 г. са проявили бизнеси от Китай и Турция.

 

Съпътстващата програма обхваща водещите теми в сектора

 

И за форума в началото на следващата година е предвидена разнообразна семинарна програма, включваща лекции, тематични панели, презентации и дискусии по водещи проблеми и възможности в индустрията, включително европейския енергиен преход, новите бизнес модели в енергийния сектор, системите за съхранение на енергия, зеления водород и декарбонизацията.

 

Съпътстващият изложението форум FORO GENERA отново ще постави акцент върху най-иновативните технологични разработки и индустриални приложения на зелените енергийни и екорешения. Някои от най-интересните актуални проекти и концепции в сегмента ще бъдат демонстрирани в специалната зона Innovation Gallery (Галерия на иновациите).

 

     
Източник: GENERA

Ключови думи: GENERA   IFEMA Madrid   ВЕИ   възобновяема енергия   енергийна ефективност   климатична неутралност   декарбонизация   зелена енергия  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...