Powerindustry Bulgaria  

Новото специализирано изложение Be Renewable 2023 в ИЕЦ ще проследи еволюцията на ВЕИ сектора

На 2 и 3 октомври т. г. в зала "Витоша" на Интер Експо Център София под мотото "Енергийна еволюция 2023: Европейски практики, местно приложение" стартира новият изложбен формат за иновации в сферата на възобновяемата енергия Be Renewable.

Премиерното издание на събитието, организирано от сдружение "Соларна Академия България" (Solar Academy) и M3 Communications Group, ще включва и комбинация от експозиция и експертен форум с фокус върху институционалните и техническите постижения във ВЕИ сегмента у нас и на Стария континент.

 

В рамките на двудневната изява на участниците ще бъде осигурена възможността да се запознаят с най-новите технологии, най-успешните бизнес модели и най-добрите практики при разработването, прилагането и регулирането на възобновяеми енергийни проекти, разкриват организаторите и допълват "Be Renewable е от съществено значение за развитието на ВЕИ сектора и насърчаването на устойчивия и екологично отговорен подход към производството на енергия".

 

Издателство TLL Media има удоволствието да партнира на дебютния форум и изложение със специализираните си медийни канали в сферата на енергетиката – уеб портала PowerIndustry-Bulgaria.com и сп. Енерджи ревю.

 

Акценти в програмата

 

Сред водещите теми, които ще бъдат в центъра на вниманието по време на форума, са:

 

  • Зеленият преход в Европа и ролята на европейските политики за зелена енергия в разработването на енергийната стратегия на България;
  • Добри практики и модели от Европа: успешни примери от други европейски страни, които могат да се приложат в българския контекст и да подкрепят устойчивия преход;
  • Стандарти и ролята на човешкия капитал за енергийната трансформация;
  • Финансиране и инвестиции във ВЕИ сектора: предизвикателства, възможности и инвестиционни модели;
  • Търговия с енергия и ролята на енергийните борси в конкурентността и прозрачността на пазара;
  • Ролята на международното сътрудничество в устойчивото управление на енергийните и климатичните предизвикателства.

 

Широко експертно участие

 

В експертните дискусии на Be Renewable 2023 са поканени да се включат представители на Министерство на енергетиката, Министерство на икономиката и Европейската комисия. Сред модераторите на отделните тематични панели в първия ден на събитието ще бъдат Гергана Паси, президент на ПанЕвропа България и бивш министър на европейските въпроси, Славчо Нейков, председател на Института за енергиен мениджмънт, и Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communications Group.

 

Вторият ден на програмата ще обхване още множество актуални въпроси във връзка с развитието на ВЕИ сектора, включително:

 

  • Енергийна и климатична дипломация;
  • Зелена архитектура и нискоемисионни сгради: проектиране и изграждане за устойчиво бъдеще;
  • Електромобилност и устойчив транспорт: продължаване на пътя към нулеви емисии;
  • Зеленият водород: иновации, потенциал и роля в енергийния преход и др.

По темата за европейските политики в сферата на зелената енергия във форума се очаква да се включат Георги Стефанов, експерт в областта на климата и енергетиката, и Мария Минчева, заместник-председател на Българска стопанска камара (БСК).

 

За добрите практики и модели от Европа пред аудиторията на събитието ще говори изпълнителният директор на Smart Solar Халил Демирдаг, а дипломатът и основател на фондация NET ZERO Петър Попчев ще постави акцент върху енергийната и климатичната дипломация.

 

В дискусията, свързана с темите за електромобилността и електротранспорта, ще вземат участие експертът по електроавтомобили Мартин Заимов и техническият директор на Nasekomo Камен Василев.

 

За да участвате в събитието като изложител или посетител, е необходимо предварително да се регистрирате тук.

 

При необходимост от допълнителна информация можете да се свържете с организаторите на имейл адрес info@solaracademy.bg или на тел. +359 877 83 23 33.

 

     
Източник: M3 Communications Group

Ключови думи: Be Renewable   M3 Communications   Solar Academy   Интер Експо Център   ИЕЦ   ВЕИ   възобновяема енергия   зелена енергия   зелен преход   електромобилност  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Предстоящо
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...