Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Наближава първото издание на BeRenewable с акцент върху зелените енергийни перспективи за България

27.09.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 2 и 3 октомври в Интер Експо Център София ще се проведе първото издание на специализирания в сферата на ВЕИ енергията международен форум "BeRenewable: Енергийна еволюция" 2023.

 

В рамките на двудневната конференция, организирана от сдружение "Соларна Академия България" (Solar Academy) и M3 Communications Group, български и световни експерти ще обсъдят зелените перспективи пред енергийния преход в страната ни, а основен акцент ще бъдат европейските практики с местно приложение.

 

Експертите с визия за енергийното бъдеще

 

Събитието с комбинация от дискусионна и изложбена програма ще постави фокус върху възможностите и предизвикателствата пред сектора на възобновяемите енергийни източници, а сред ключовите участници ще бъдат представители на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), АЕЦ "Козлодуй", Европейската федерация на търговците на енергия (EFET), Българската стопанска камара (БСК), Европейския парламент и Европейската комисия, държавната власт, неправителствения сектор и академичните среди, браншови организации и др.

 

Организаторите очакват във форума да се включат още водещи енергийни компании и инсталатори, банкови институции, членове на дипломатическия корпус и други заинтересовани лица от енергийния сектор в Европа.

 

"Основна цел на форума е да стимулира създаването на ценни партньорства в сектора между европейските страни, които са от съществено значение за оформянето на устойчивото бъдеще у нас и ще подкрепят европейската енергийна стратегия.

 

 

Събитието ще посрещне стотици посетители, които ще се запознаят с последните иновации в областта на възобновяемата енергия и ще имат уникални възможности за обмен на идеи, опит, успешни практики, политики и технологични решения с международни експерти от индустрията", разкриват за аудиторията ни организаторите само броени дни преди форума.

 

Издателство TLL Media партнира на новия дискусионен и изложбен формат със специализираните си медийни канали в сферата на енергетиката – уеб портала PowerIndustry-Bulgaria.com и сп. Енерджи ревю.

 

Накъде върви ВЕИ секторът?

 

Основните теми в спектъра на събитието включват:

 

  • Европейски политики за зелена енергия;
  • Европейски модели и добри практики за устойчив преход;
  • Човешкият капитал в енергийната трансформация: стандарти и развитие;
  • Финансиране и инвестиции във ВЕИ сектора: предизвикателства и възможности;
  • Енергийна и климатична дипломация;
  • Енергийни борси и конкурентност на пазара;
  • Електромобилност и устойчив транспорт: пътят към нулеви емисии;
  • Зеленият водород: иновации, потенциал и роля в енергийния преход.

"В Be Renewable 2023 ще се включат водещи компании от енергийния сектор в Европа, които ще споделят своите знания и опит в областта на устойчивите енергийни решения и как те могат да бъдат успешно интегрирани в бизнес моделите на бъдещето.

 

Основни партньори на събитието са Bauer Solar – един от водещите производители на соларни панели, базиран в Германия, с над 20-годишен опит на фотоволтаичния пазар, както и италианската компания Azzuro, която е международен лидер в сферата на разработката на софтуер, автоматизация, роботика и възобновяема енергия.

 

Сред партньорите на форума са още испанската компания Eurener – производител на фотоволтаични модули с над 25-годишна история в грижата за планетата и произвеждането на чиста енергия за бъдещите поколения, както и Photomate – един от водещите производители на соларни панели за бизнеса и за дома, базиран в Чехия, с клиентска база в 23 държави", уточняват организаторите.

 

За повече информация относно програмата на BeRenewable 2023 и регистрация за безплатно участие можете посетете уебсайта на събитието.

 

     
Източник: M3 Communications Group; снимки: Dreamstime

Ключови думи: Be Renewable   M3 Communications   Solar Academy   Интер Експо Център   ИЕЦ   ВЕИ   възобновяема енергия   зелена енергия   зелен преход  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...