Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Новооткритият център за зелена енергия на НЕК ще обучава по 14 ключови специалности в енергетиката

12.10.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Националната електрическа компания (НЕК) официално откри обучителния си център "Зелена енергия" в Пловдив. Звеното се намира на територията на Предприятие "Водноелектрически централи" и в него ще се провеждат професионално обучение и курсове за повишаване на квалификацията и преквалификация както на служители на компанията, така и на външни заинтересовани лица.

 

Центърът е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) да извършва и удостоверява обучения по 10 ключови професии и 14 специалности в областта на енергетиката, хидроенергетиката, електротехниката, строителството, механотехниката, екологията и икономиката.

 

На церемонията по откриването на звеното присъстваха председателят на НАПОО инж. Марияна Павлова, областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, представители на академичната общност, бранша и синдикалните организации.

 

Нови възможности за кариерно развитие

 

Център за професионално обучение "Зелена енергия" разполага със собствена техническа учебна база, включително ремонтно-механичен цех с обособени работни места за обучение, химическа лаборатория, тренировъчна площадка, работилници и учебни зали. В него желаещите ще могат да придобиват знания, умения и възможности за кариерно развитие в сферата на зелената енергия.

 

Чрез работа по реални проекти обучаващите се в центъра ще получават ценен практически опит, а сред основните цели на организацията са насърчаването на иновациите, засилването на сътрудничеството между академичния сектор и бизнеса и продължаването на приемствеността, поясняват от НЕК.

 

 

"Центърът за професионално обучение е важен фактор за успеха и конкурентното предимство на НЕК, като най-големия производител от възобновяеми енергийни източници и оператор на системи за съхранение в страната. Уверен съм, че инвестицията в център "Зелена енергия" ще допринесе не само за повишаване на квалификацията и уменията на нашите служители, но и ще има висока добавена стойност за развитието на иновации и най-съвременни технологии в енергийния сектор в България", коментира на церемонията по откриването изпълнителният директор на НЕК инж. Мартин Георгиев.

 

"Нека си пожелаем центърът за професионално обучение да бъде едно зелено, неувяхващо стръкче в сърцето на компанията, да стане средище за усвояване на знания и умения, обмяна на опит и добри практики и осъществяване на приемственост", добави управителят на Предприятие ВЕЦ инж. Сивелин Сивов, като подчерта, че служителите на предприятието ще бъдат неразделна част от екипа, който ще поддържа и развива дейността на центъра на място.

 

     
Източник: НЕК

Ключови думи: НЕК   Предприятие ВЕЦ   Зелена енергия   ЦПО   енергетика   хидроенергетика  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...