Powerindustry Bulgaria  

Предстоят бизнес срещи с германски компании в областта на устойчивото енергоснабдяване, отопление и строителство

31.10.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Германските фирми Oko-Zentrum NRW, StrawTherm и WegscheidEntrenco също ще вземат участие в официалната визита на представители на немския ВЕИ бизнес у нас от 7 до 10 ноември т. г., която ще се проведе по инициатива на Германо-българската индустриално търговска камара (ГБИТК) и партньорите й от energiewaechter.

 

В рамките на посещението на делегацията, в която ще се включат още специализираните в сферата на соларната, геотермалната енергия и когенерацията компании Beka Solar Energie, Energiewerkstatt и Erdwerk, ще се състоят две ключови събития, в които са поканени да участват български предприятия, общини и организации от енергийния сектор:

 

  • Специализирана конференция на тема "Децентрализирано снабдяване с ВЕИ енергия" – на 7 ноември;
  • B2B срещи с представените немски фирми – от 8 до 10 ноември.

Програма на форума и бизнес профили на германските компании можете да намерите тук.

 

Oko-Zentrum NRW представя опита си в сферата на енергийната ефективност

 

Немският високоспециализиран технологичен център Oko-Zentrum NRW развива дейност в сферата на енергийната ефективност и по-специално в направления като инженеринг и проектиране, консултантски услуги, квалификация и обучения. Организацията е утвърдена в Германия в областта на устойчивото строителство и санирането, като консултира и проектира решения за фирми, общини, квартали и министерства.

 

Компетенциите на центъра включват разработване на концепции за децентрализирано отопление и локални мрежи в сегмента, стратегии за финансиране, обучение на проектанти и т. н.

 

Oko-Zentrum NRW желае да си сътрудничи с български партньори и да установи контакти с държавни органи, публични институции, общински структури, обучителни организации, инженерни бюра, строителни асоциации и други заинтересовани лица, ангажирани в областта на енергийната ефективност и ВЕИ.

 

Газификацията на слама – иновативни решения от StrawTherm

 

Фирма StrawTherm е специализирана в проектирането и производството на газогенератори за отопление и топла вода, използващи слама като възобновяемо гориво. Компанията предлага котли за газификация с мощност в диапазона 100 kW - 2 MW, които могат стриктно да се адаптират към конкретните нужди на множество разнообразни приложения.

 

Газификаторите произвеждат високоенергиен генераторен газ (синтезен газ или сингаз) за производство на електрическа енергия (с възможности за едновременно генериране на топлина) и го подават в локални газови мрежи. Тези иновативни съоръжения с опростена конструкция осигуряват по-ниски разходи за електроенергия и кратки срокове за възвръщане на инвестицията.

 

 

Фирмата изявява интерес към търговско и технологично партньорство с компании от ХВП, индустриални предприятия, оператори, проектанти и инсталатори на ОВК мрежи и системи, земеделски и други групи производители, чиято дейност генерира отпадъчни материали от възобновяеми суровини, подходящи за производство на енергия.

 

Устойчиво енергоснабдяване с технологиите на WegscheidEntrenco

 

WegscheidEntrenco разработва решения за устойчиво енергоснабдяване от биогенни остатъци чрез високоефективна когенерация на топлина и електричество. Произведената от топлоелектрическите централи на биомаса електроенергия може да се използва за собствени нужди или да бъде подавана към комуналната мрежа. Получената топлина пък е подходяща за сушене на материали, генериране на студ в охладителни системи и др.

 

Готовите за експлоатация ("до ключ") когенератори на компанията използват твърди възобновяеми горива, като дървесни пелети, брикети или дървесен чипс. Съоръженията редуцират разходите за енергия до 30%, а високата им ефективност (до 85%) спомага за потреблението на по-малко количество гориво.

 

WegscheidEntrenco се интересува от търговско партньорство и колаборация с български представители на бизнеса, общините и индустрията.

 

Допълнителна информация относно дейността на немските компании и възможностите за бизнес коопериране с тях можете да получите от контактното лице на инициативата за България Биляна Генова (bilyana.genova@ahk.bg, +359 2 816 30 23).

 

     
Източник: ГБИТК; снимки: Dreamstime

Ключови думи: ГБИТК   ВЕИ   децентрализирано снабдяване   Oko-Zentrum NRW   StrawTherm   WegscheidEntrenco   ВЕИ   енергийна ефективност   газификация на слама   когенерация  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
е-книга Декарбонизация 2024
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията
е-книга Декарбонизация 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоЕкспертноИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...