Powerindustry Bulgaria  
SOLAR PLAZA BALKANS
SOLAR PLAZA BALKANS

Обявиха датите за четвъртото издание на международната конференция RE-Source Southeast в София

Следващото, четвърто поред издание на международна конференция в сферата на корпоративното снабдяване с възобновяема енергия RE-Source Southeast ще се състои на 15 и 16 май 2024 г. в зала "Джон Атанасов" на София Тех Парк в столицата.

С всяко свое издание форумът, организиран от Асоциацията за производство, съхранение и търговия с електроенергия (АПСТЕ) и Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА), утвърждава ролята си на водещо по значимост и най-мащабно по своя род събитие в региона на Югоизточна Европа.

 

Платформата традиционно обединява представители на ВЕИ бизнеса и ангажираните институции, национални асоциации, разработчици на проекти, търговци, производители, индустриални и корпоративни потребители на възобновяема енергия.

 

Двудневната конференция се провежда като част от дейностите във връзка с регионалната платформа за коопериране между потребители и производители на възобновяема енергия RE-Source Southeast Hub, създадена в резултат на меморандума за промотиране на корпоративните доставки в сектора у нас и в цяла Югоизточна Европа, подписан между АПСТЕ, БГВЕА и водещия европейски форум за използване на ВЕИ технологии от бизнеса RE-Source.

 

Какви ще са акцентите в програмата?

 

Подобно на предходните издания, програмата на събитието догодина отново ще предложи на участниците изчерпателна и полезна информация относно тенденциите в сферите на корпоративното снабдяване с ВЕИ енергия, търговията с електричество, пазарното развитие в региона, актуалното изпълнение на ESG целите и стратегиите за декарбонизация.

 

На фокус ще бъдат още новостите около мрежовите услуги, предизвикателствата във връзка със съхранението на енергия, възможностите за финансиране на соларни, вятърни и други технологични проекти за възобновяема енергия и т. н.

 

"RE-Source Southeast 2024 ще създаде и множество нови възможности за установяване на ценни делови контакти и обмен на опит с водещи представители на бранша, доказани експерти и бъдещи партньори", разкриват организаторите.

 

 

Миналогодишното издание на конференцията, на което Издателство TLL Media партнира с два от своите специализирани в сферата на енергетиката информационни канала – сп. Енерджи ревю и уеб портала Powerindustry-Bulgaria.com, предизвика огромен интерес.

 

В него взеха участие над 50 български и международни лектори, които споделиха с аудиторията своята професионална експертиза относно множество аспекти на корпоративните доставки на ВЕИ енергия. В събитието се включиха общо над 400 заинтересовани посетители от Европа, Азия и Америка.

 

"Присъединете се и към следващото издание на конференцията като партньори или участници, за да оставите своята следа върху развитието на пазара", призовават от АПСТЕ и БГВЕА.

 

Рекордна за корпоративните доставки 2023 г.

 

С тазгодишната общоевропейска конференция RE-Source 2023, която се проведе на 26 и 27 октомври в Амстердам, бе отбелязан и нов рекорд в корпоративните доставки на ВЕИ енергия на Стария континент, като сключените PPA споразумения в рамките на последната календарна година вече са за над 7,8 GW. От бранша обаче подчертават, че целите на ЕС за нулеви въглеродни емисии няма как да бъдат постигнати, ако не бъдат премахнати законовите бариери и ограничения пред развитието на този пазар.

 

"Стабилният ръст при корпоративните договори за закупуване на енергия от възобновяеми източници доказва, че корпорациите засилват ангажиментите си към енергийния преход. Бизнес потребителите на енергия обаче апелират политиците да използват реформата на ЕС относно дизайна на пазара на електроенергия (EMD), за да премахнат оставащите бариери пред PPA сегмента", коментират от европейската асоциация на фотоволтаичната индустрия Solar Power Europe, която е сред основателите на платформата RE-Source.

 

"Корпоративните ползватели на ВЕИ енергия отправят спешен призив за незабавно премахване на съществуващите нормативни ограничения, за да се оползотвори максимално потенциалът на PPA пазара. Текущите преговори в ЕС относно дизайна на електроенергийния пазар трябва да гарантират скорошен край на прекалено ревностната намеса на този пазар, като с това да се улесни сключването на корпоративни споразумения и да се подсигурят и защитят всички пътища на проектите за възобновяема енергия към пазарната реализация", обобщават от Solar Power Europe.

 

     
Източник: RE-Source Southeast; снимки: Dreamstime

Ключови думи: RE-Source Southeast   RE-Source   АПСТЕ   БГВЕА   ВЕИ   PPA   възобновяема енергия   корпоративно снабдяване   корпоративни доставки  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...