Powerindustry Bulgaria  

Европейската седмица на водорода разглежда тенденциите и иновациите в бранша

23.11.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 20 до 24 ноември т. г. тече Европейската седмица на водорода (#EUH2Week) – водещото в сектора ежегодно събитие, организирано от Европейската комисия, европейската асоциация на водородната индустрия Hydrogen Europe и партньорската инициатива Clean Hydrogen Partnership.

 

Хибридното събитие с базирани в Брюксел присъствени модули обхваща четиридневна политическа конференция с мащабно международно участие, специализиран B2B форум, интерактивно технологично изложение и нетуъркинг сесии, както и онлайн лекции и презентации, предвидени в програмата за утре, 24 ноември.

 

Водородът като "пряк път" към енергийното бъдеще

 

"Водородната икономика ще преначертае енергийната карта на света. Няма съмнение, че водородът ще има ключова роля в енергийния преход, особено в оползотворяването на все по-изобилната и достъпна възобновяема енергия. Ето защо водородните технологии са в центъра на глобалната надпревара за постигане на целите на Парижкото споразумение. Моментът на водорода е именно сега", коментират организаторите на EUH2Week.

 

Те добавят, че все повече компании и инвеститори на Стария континент приоритизират водорода като гориво, енергиен носител, средство за акумулиране на енергия или суровина на бъдещето. В тази връзка Европейската седмица на водорода има ключова роля за развитието на сектора като събирателна точка за експерти, политици, водещи представители на индустрията, изследователи и потребители, които търсят следващата фундаментална енергийна иновация, допълват от Clean Hydrogen Partnership.

 

 

Кои са акцентите в програмата?

 

По време на петдневното събитие всички заинтересовани лица и организации от бранша могат да срещнат потенциални партньори, инвеститори и клиенти, както и да научат от първа ръка за последните новости при техническите решения и приложенията в сегмента на водорода.

 

Повече от 200 изтъкнати световни специалисти от сектора участват в над 25 тематични сесии с фокус върху актуалните технологични тенденции и иновации, както и върху предизвикателствата и възможностите пред бранша. Акценти в програмата са и интересни демонстрации на новаторски концепции, системи и процеси в областта на чистата енергия.

 

"Надграждайки успеха на миналогодишното издание, ние от Hydrogen Europe, Европейската комисия Clean Hydrogen Partnership обединихме усилията си отново, за да поднесем на сектора най-мащабното тематично събитие в сферата на водородните технологии на континента – цяла седмица на конференции, изложбени щандове и отлични възможности за създаване на делови контакти", допълват организаторите, като разкриват, че вече са ясни датите и за следващото издание на EUH2Week – от 18 до 22 ноември 2024 г.

 

Водещите теми и технологии

 

В рамките на мероприятието се провеждат множество специализирани панели с участие на водещи представители на водородната индустрия с фокус върху ключови теми, като:

  • Нуждата от прагматизъм и елементът на спешност при изграждането на регулаторната рамка в областта;
  • Уникалните предизвикателства пред различните отрасли по пътя към декарбонизацията и ролята на водорода в процеса;
  • Възможностите за лидерство на Европа в сектор, който вече е привлякъл вниманието на целия останал свят и т. н.

С атрактивни експозиции над 200 изложители представят пред широката международна аудитория последните новости при електролизьорите, водородните горивни клетки, водородните превозни средства и др.

 

Повече подробности за събитието ще откриете тук. В дъното на страницата можете да намерите и линк за изтегляне на специално посветеното на EUH2Week мобилно приложение, в което да следите в реално време основните акценти.

 

     
Източник: EUH2Week

Ключови думи: Европейска седмица на водорода   EUH2Week   водородна индустрия   водородна икономика   водород   водородни технологии  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...