Powerindustry Bulgaria  

Schneider Electric си партнира с PSS Bulgaria и 3EnergySolutions в изграждането на един от най-големите соларни паркове у нас

29.11.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Шнайдер Електрик България обяви успешното си участие в изграждането на разположения в близост до Стара Загора фотоволтаичен парк "ТераСол", който беше въведен в експлоатация по-рано тази година.

С общ капацитет до 100 MW съоръжението е четвъртото по големина измежду двайсетте най-големи соларни централи в страната. То беше присъединено директно към мрежата за високо напрежение на Енергийния системен оператор (ЕСО) поради голямата си инсталирана мощност.

 

Засилен ангажимент към модернизацията на енергийния сектор

 

В реализацията на мащабния "зелен" проект българското подразделение на глобалния разработчик на решения за дигитална трансформация на енергийното управление и автоматизацията Schneider Electric активно си сътрудничи с екипа на PSS Bulgaria, който проектира, изгражда и пуска в експлоатация PV парка в качеството си на главен изпълнител на проекта. Двете компании традиционно си партнират в областта на eнергетиката и aвтоматизацията.

 

Сред дейностите, които Шнайдер Електрик България извършва в рамките на съвместния проект, са:

  • Интеграция чрез централен диспечерски център, който осигурява управление и наблюдение на обекта;
  • Разработване на модулно решение за бъдещето разширение на проекта;
  • Осигуряване на устойчиво оборудване.

Компанията влага в изграждането на цялостната система широк набор от компоненти и технологии от портфолиото на Schneider Electric, включително софтуерната платформа за мениджмънт на произведената електроенергия EcoStruxure Power Operation, КРУ с въздушна изолация за вторично разпределение SM6-36 MV, контролерите/RTU модули Saitel DP, релейните защити Easergy P3, MiCOM P40 HV и MiCOM P139 и др.

 

Устойчиво развитие чрез иновации

 

Местната инженерингова фирма 3EnergySolutions, част от екосистемата на Шнайдер Електрик България, внедрява специално създадена за фотоволтаичния парк в колаборация с PSS Bulgaria високотехнологична платформа за автоматизация.

 

Решението е базирано на глобална SCADA система, на чиято основа са направени допълнителни софтуерни разработки. В софтуера е заложена специфична за сектора на енергетиката функционалност, съобразена с конкретните потребности на фотоволтаичната електроцентрала край Стара Загора.

 

От PSS Bulgaria залагат на партньорството си с Шнайдер Електрик за ефективното управление на обекта, покриването на всички стандарти и изисквания относно оборудването, интегрираното управление на производството на електроенергия в единна ЕРО система, както и за предоставянето на доказано и надеждно решение за бъдещи проекти.

 

"Сътрудничеството ни с PSS Bulgaria е изключително важно за нас, тъй като колегите притежават незаменими компетенции в областта на автоматизацията в енергетиката. Това е тясно специализирано поле на експертиза, в което традиционният инженеринг се смесва с най-съвременните технологии.

 

Иска ми се да дадем гласност на факта, че България разполага с такива специалисти на световно ниво, с които както у нас, така и извън границите на България можем да изпълняваме сложни и предизвикателни проекти в областта на автоматизацията и електроенергийните системи и обекти", коментира Мирослав Ризов, системен архитект и инженер "Приложни технологии в областта на автоматизацията в енергетиката и електроразпределението" в Шнайдер Електрик България.

 

Партньорският проект подчертава засиления ангажимент към иновациите в енергийния сектор и приноса на Schneider Electric и нейните партньори в лицето на PSS Bulgaria и 3EnergySolutions за устойчивото развитие както в глобален мащаб, така и на локално ниво, допълват от компанията.

 

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Шнайдер Електрик   Шнайдер Електрик   Schneider Electric   ТераСол   PSS Bulgaria   ПСС България   3EnergySolutions   соларен парк   фотоволтаичен парк  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...