Powerindustry Bulgaria  

Българската петролна и газова асоциация с нов председател

14.12.2023   |   Начало»Кариери
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Главният юрист на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Светослав Бенчев бе избран за неин председател по време на общото събрание на организацията вчера, на което бе излъчен и нов управителен съвет.

 

Бенчев наследява на поста Живодар Терзиев, който бе начело на Асоциацията в продължение на максимално разрешените два мандата.

 

Академичен и професионален опит

 

Светослав Бенчев е завършил Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин Кирил-Философ". Притежава диплома в сферата на международното и европейско право от университета "Робърт Шуман" в Страсбург, както и магистърска степен "Общностно право" от Университета на Люксембург. Специализирал е в Съда на Европейския съюз. Владее френски и английски език.

 

"Светослав Бенчев е в работил и в частния сектор във Франция. Има магистратура по "Право на интелектуалната собственост" от Центъра за изследване на интелектуалната и индустриална собственост в Страсбург. Съосновател е на местната Асоциацията на българските студенти там.

 

Автор е на статии, свързани с правото на ЕС в областта на данъчната политика и двойното облагане, със Закона за запаси от нефт и нефтопродукти, Закона за данък добавена стойност и др., както и на публикации в българския печат по актуални въпроси", информират още от БПГА.

 

Развитие в структурата на БПГА

 

Бенчев е част от екипа на петролната и газова асоциация от 2010 г. насам, като започва дейността си на длъжността експерт по европейско и международно право. През 2015 г. е назначен на позицията юрист, а от 2019 г. досега изпълнява ролята на главен юрист на браншовата структура.

 

В рамките на кариерното си развитие експертът е участвал в множество форуми, международни и национални работни срещи, като е работил и върху различни правни и нормативни въпроси. Познава отблизо дейността на асоциацията, особеностите на бранша, както и развитието и тенденциите на пазара на течни горива, обобщават от БГПА.

 

Българската петролна и газова асоциация е учредена през 1999 г. Към момента националната представителна организация обединява 16 компании, които държат над 70% от пазара на горива у нас. БГПА е член на Българската стопанска камара.

 

     
Източник: БПГА

Ключови думи: БПГА   петролна и газова асоциация   Светослав Бенчев   пазар на горива   течни горива   БСК  

Област: Енергетика  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering GmbH
Последно от Кариери

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...